Πρόσκληση για συμμετοχή σε θεατρικό εργαστήρι από την Αιγαία [για νέους 14+]

Article featured image
Article featured image

«Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας σε ένα ταξίδι… Σε αυτή την εντατική διαδικασία, μέσω της σιωπηλής μαγείας της εκτέλεσης (σωματικό θέατρο/χορός/κίνηση) και με τη χρήση πολλαπλών μέσων της τέχνης, θα δημιουργήσουμε τη δική μας εκδοχή του ταξιδιού του Οδυσσέα. Χρησιμοποιώντας το σώμα μας ως καμβά, θα δημιουργήσουμε τις δικές μας αφηγήσεις και θα ανακαλύψουμε αμέτρητους τρόπους δημιουργίας ιστοριών».

Αυτό αναφέρει το δελτίο Τύπου, με το οποίο το Θέατρο Αιγαία, σε συνεργασία με το Θαλείν Συλλογικό Τεχνών, προσκαλούν νέους άνω των 14 ετών να συμμετάσχουν στο Θεατρικό Εργαστήρι - Οδύσσεια εν κινήσει, ­­το οποίο θα πραγματοποείται από τη Δευτέρα 21 μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιούλιου (καθημερινά 09.00-17.00). Το αποτέλεσμα μάλιστα του εργαστηρίου θα είναι ένα επινοημένο κομμάτι δημιουργημένο από όλους τους συμμετέχοντες, το οποίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 25 Ιουλίου, στις 19.00.

Οι εκπαιδευτές του εργαστηρίου θα είναι η Σιμώνη Χένκιν με σπουδές στο Θέατρο και την εκπαίδευση του Θεάτρου και ιδιαίτερη αγάπη για το παιδικό θέατρο, η Βιολέττα Κουτσούκου η οποία επίσης έχει θεατρικές σπουδές και πάθος για το κλασικό θέατρο και ο Μίλτος Γερολέμου o oποίος έχει μεγάλη θεατρική πείρα και έχει υποδυθεί, μεταξύ άλλωνν, τον «Syrio Forel» στο Game of Thrones και τον καλωσορίζουμε ως ειδικό κίνησης.

Το εργαστήρι

Το Οδύσσεια Εν Κινήσει αποτελεί το έναυσμα για την οργάνωση μιας σειράς επιχορηγημένων εργαστηρίων που θα αφορούν τις καλές, εφαρμοσμένες και παραστατικές τέχνες με στόχο την ανάπτυξη της θεατρικής και εικαστικής παιδείας των νέων στην Κύπρο, καθώς και τη συμβολή της Αιγαία στην ποιοτική τους απασχόληση και ενασχόληση με τις Τέχνες και το Θέατρο. Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης είναι πολύ σημαντική η οργάνωση δρώμενων και εργαστηρίων αφιερωμένα στην ανάπτυξη και καλλιέργεια των ξεχωριστών ταλέντων των νέων της Κύπρου, ενθαρύνοντας τους για περισσότερη ενασχόληση και επαγγελματικό προσανατολισμό προς τις Τέχνες και το Θέατρο. Επενδύοντας στην παιδεία των νέων μας, επενδύουμε ταυτόχρονα και σε ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον για τη χώρα μας.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα πρέπει να παραδοθούν το συντομότερο στα γραφεία της σχολής Αιγαία και το κόστος της αίτησης είναι 20 ευρώ. Τα άτομα που θα συμμετέχουν στο εργαστήρι θα επιλεγούν μετά από προσωπική συνέντευξη και η συμμετοχή τους σε ολόκληρο το εργαστήρι θα είναι δωρεάν. Το εργαστήρι θα είναι στα Αγγλικά και Ελληνικά. Πληρ. 22445757 ή στο info@aigaia.com.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ