Σε ρυθμούς Μουντιάλ η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου [Flash-mob σε Λεμεσό και Λευκωσία]

Article featured image
Article featured image

Ένα πολύ ευχάριστο τρόπο, επέλεξε η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, για να αιφνιδιάσει μουσικά το κοινό, σε Λεμεσό και Λευκωσία, το περασμένο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουνίου.

 

Με αφορμή και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, η συμφωνική ορχήστρα οργάνωσε δύο εκδηλώσεις στις οποίες οι μουσικοί ντυμένοι με φανέλες ομάδων που συμμετέχουν στο Mundial εμφανίστηκαν στη Μαρίνα Λεμεσού και στην Πλατεία Φανερωμένης παίζοντας, χωρίς κανείς να το περιμένει.

Με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον,  δύο ποδοσφαιριστές αντάλλαξαν μπαλιές ενώ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας κ. Άλκης Μπαλτάς, είχε το ρόλο του διαιτητή. Το κοινό και στις δύο πόλεις ξαφνιάστηκε ακόμα περισσότερο όταν τους δύο ποδοσφαιριστές πλαισίωναν σταδιακά οι υπόλοιποι μουσικοί από διάφορες κατευθύνσεις οι οποίοι εκτέλεσαν το Χορό της Φωτιάς του Manuel de Falla και το Bumblebee του Nikolai Rimsky Korsakov, πρόγραμμα διάρκειας 5 λεπτών. Τα δημοφιλή αυτά έργα περιέγραφαν μουσικά το όλο μουσικό-ποδοσφαιρικό σκηνικό και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει τόσο οπτικά όσο και ακουστικά ένα αγώνα γεμάτο μουσική και συγκινήσεις.

Η ιδέα ήταν ο παραλληλισμός ποδοσφαιρικών στοιχείων στον κόσμο της μουσικής, μεταφέροντας τους ανυποψίαστους θεατές σε μια παράλληλη διάσταση, όπου οι ομάδες αποτελούνται από διάφορα ορχηστρικά όργανα, αστέρια των ομάδων είναι οι σπουδαιότεροι συνθέτες της κάθε χώρας, διαιτητής είναι ένας μαέστρος, και οι πάσες γίνονται με νότες – και μάλιστα φτάνουν σε πολύ ψηλές ταχύτητες.

Οι εκδηλώσεις υπό τη μορφή flash-mob έχουν διαδοθεί τα τελευταία χρόνια, και αποτελούν ένα από τους πιο άμεσους τρόπους προώθησης του πολιτισμού – και όχι μόνο – αφού παρουσιάζονται εκτός των συνηθισμένων πολιτιστικών χώρων και «εισβάλλουν» στο περιβάλλον του κοινού αβίαστα και με τρόπο ευχάριστα ξαφνικό.

Με τις εκδηλώσεις Flash-mob, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ολοκλήρωσε τη φετινή Καλλιτεχνική της περίοδο και εύχεται σε όλους Καλό και Μουσικό Καλοκαίρι!

Η Ορχήστρα επανέρχεται με τη νέα της σεζόν που φέρει τον τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» τον Σεπτέμβριο 2014,  ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με σταθμούς την Κύπρο, Ρωσία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισραήλ και Βηθλεέμ αφιερωμένο στη δημιουργία μεγάλων συνθετών και καλλιτεχνών αλλά και σε διαπρεπείς και ανερχόμενους ερμηνευτές της κάθε χώρας.


ΠΗΓΗ: SIGMALIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ