Στη Βουλή αρκετά μνημονιακά νομοσχέδια αλλά και αυτό για καταστολή της βίας στα γήπεδα

Article featured image
Article featured image

Δύσκολη εβδομάδα για το Κοινοβούλιο. Σημαντικά νομοσχέδια, η ψήφιση των οποίων πρέπει να καταστεί εφικτή στην τελευταία Ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη Πέμπτη, βρίσκονται ενώπιον διαφόρων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

 

Πρόκειται για τα νομοσχέδια, που αφορούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τη Φορολόγηση της Ακίνητης Ιδιοκτησίας, την Επανεκτίμηση των Αξιών Ακινήτων σε τιμές 1.1.13, τη σύσταση και λειτουργία του Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως και την καταστολής της βίας στα γήπεδα. Όλα τα νομοσχέδια, με εξαίρεση αυτό της καταστολής της βίας στα γήπεδα, αφορούν μνημονιακές υποχρεώσεις, οι οποίες, ήδη, έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί.

Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην ψήφισή τους θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Τρόικας, που αναμένεται εκ νέου στην Κύπρο στα μέσα του μήνα για τη νέα αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής.

Βία στα γήπεδα

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεχιστεί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για καταστολή της βίας στα γήπεδα. Με βάση την έως τώρα συζήτηση του στην Επιτροπή, φαντάζει αδύνατη η ολοκλήρωση της μελέτης όλων των πτυχών του νομοσχεδίου και προώθησή του προς ψήφιση στην τελευταία Ολομέλεια της Βουλής. Γεγονός, που σημαίνει ότι και η νέα ποδοσφαιρική χρονιά, η οποία αρχίζει στα μέσα Αυγούστου, θ’ αρχίσει χωρίς νέα νομοθεσία.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ