1ο Windcraft Music Fest [στα Κατύδατα Σολέας]

Article featured image
Article featured image

Δύο καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες ήχους, φωνές και στίχους... θα ξαναφέρουν κοντά χωριανούς και «ξενοχωρίτες» στο γραφικό χωριό Κατύδατα -το πιο απομονωμένο χωριό της κοιλάδας Σολέας-, στην αυλή του πανδοχείου που κάποτε αποτελούσε κέντρο συνάντησης ταξιδιωτών και ντόπιων…

 

Το Windcraft Music Centre μετακομίζει στην ύπαιθρο για να διοργανώσει το πρώτο του διήμερο μουσικό φεστιβάλ, με την συμμετοχή σχημάτων που προσεγγίζουν με τον δικό τους τρόπο παραδοσιακές μουσικές, δημιουργώντας  νέους ήχους και πρωτότυπες μουσικές εκτελέσεις.

Οι TRI-COOL-ORE (cover φώτο) «φλερτάρουν» με τζαζ και παραδοσιακές μουσικές αποχρώσεις, το Ioannis Vafeas Project φιλοξενεί μουσικούς και μουσικές της τζαζ παράδοσης, οι The Amalgamation Trio διασκευάζουν μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων με τζαζ επιρροές, το πρότζεκτ Acapella Solo Loop χρησιμοποιεί φωνές, αυτοσχέδια όργανα και λούπες για να παρουσιάσει τις «ανήσυχες ιστορίες ενός ήρεμου μυαλού», οι Rumba Attack εμπνέονται από το παραδοσιακό φλαμένκο για να συνθέσουν τις δικές τους ρούμπες για δυο κιθάρες και κρουστά, ενώ οι ΝΤΟΥΟ ΛΕΛΑΛΕ τραγουδούν την παράδοση της Μικράς Ασίας και της Μεσογείου.



Acapella Solo Loop

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μουσικά εργαστήρια, να γνωρίσουν παραδοσιακούς οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, ενώ οργανωμένοι περίπατοι στο χωριό θα αποκαλύψουν στους επισκέπτες τις μικρές ιστορίες του τόπου και των ανθρώπων του.

Στο χώρο θα διατίθενται διάφορα παραδοσιακά εδέσματα καθώς και φαγητό. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένος κατασκηνωτικός χώρος ο οποίος θα παρέχεται δωρεάν.

Συνδυάζοντας το εκπαιδευτικό του έργο με την ανάγκη του για προώθηση της πρωτότυπης εγχώριας μουσικής δημιουργίας, το Windcraft Music Centre διοργανώνει το συγκεκριμένο φεστιβάλ σε μια προσπάθεια να φέρει σε επαφή την καλλιτεχνική δημιουργία του τόπου με το παραδοσιακό περιβάλλον της υπαίθρου και να συμβάλει στην δημιουργία ενός χώρου πολιτιστικής αλληλοκατανόησης και αλληλεπίδρασης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες κοστίζουν €10 για μια βραδιά και €15 και για τις δύο βραδιές. Για παιδιά κάτω των 12 χρονών, η είσοδος είναι δωρεάν.

Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα στα πιο κάτω σημεία:

Λευκωσία

Windcraft Music Centre, 22377748

Καφενείο 7 Κλειδιά, 22103857

Λεμεσός

Kαφενείο Μάλλον Γλυκύς, 25355325

Pentayitis Car Rentals & Kiosk (τουριστική περιοχή), 25326226

Λάρνακα

Τρία Πουλάκια Κάθονταν, 24255880

Εστιατόριο Το γαλάζιο κύμα, 24646311

Περισσότερες πληροφορίες 22377748, info@windcraftmusic.com, www.windcraftmusic.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ