Σοκ από φωτογραφία καμηλοπάρδαλης πριν πεθάνει

Article featured image
Article featured image

Κοψοχόλιασμα και αγχώδες καρδιοχτύπι νιώθει κανείς βλέποντας τη φωτογραφία που απεικονίζει τις τελευταίες στιγμές καμηλοπάρδαλης πριν πεθάνει χτυπώντας με το λαιμό και το κεφάλι της σε γέφυρα αυτοκινητοδρόμου στη Νότια Αφρική.

Την εικόνα δημοσίευσε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος έκπληκτος από αυτό που έβλεπε προέβλεψε πως το άτυχο ζώο θα χτυπούσε στη γέφυρα.  

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του ζώου δήλωσε πως τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν η καμηλοπάρδαλη δεν τέντωνε το λαιμό της τελευταία στιγμή και πως το όχημα είχε προσπεράσει αρκετές γέφυρες προηγουμένως.

Και άλλοι οδηγοί που κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο N1 της Πρετόρια τράβηξαν φωτογραφίες με τα ζώα τα οποία είχαν συναντήσει προηγουμένως στη διαδρομή τους.

Ο οδηγός του οχήματος που ακολουθούσε το φορτηγό κατέθεσε πως το ζώο χτύπησε δυνατά το κεφάλι του στη γέφυρα και αμέσως άρχισε να αιμορραγεί. Λίγο μετά τη σύγκρουση και ενώ το φορτηγό είχε σταθμεύσει στην άκρη διακρίνονταν μόνο το ένα ζώο όρθιο στο τρέιλερ.

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή πολλών φιλοζωικών οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι απαιτούν έρευνα και τιμωρία για τις συνθήκες μεταφοράς και ασφάλειας των άγριων ζώων. 


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ