Μυστική αμερικανική αποστολή απέτυχε να απελευθερώσει τον Φόλεϊ [Βρετανός ο εκτελεστής]

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με επίσημες πηγές που προέρχονται από τις ΗΠΑ, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν φέτος το καλοκαίρι προσπαθήσει να απελευθερώσουν τον Τζέιμς Φόλεϊ χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Όπως αποκαλύφθηκε, στη διάρκεια μυστικής αποστολής στη Συρία, άνδρες του αμερικανικού στρατού, έπειτα από εξουσιοδότηση του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα, αντάλλαξαν πυρά με ενόπλους του ISIS, όμως, όταν έφτασαν στο σημείο όπου πίστευαν πως βρίσκονταν οι όμηροι, διαπίστωσαν πως αυτοί δεν ήταν εκεί.

Μεταξύ των Αμερικανών ομήρων είναι και ο επίσης δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ, τον οποίο οι τζιχαντιστές απειλούν με αποκεφαλισμό, όπως τόνισαν στο βίντεο με την εκτέλεση του Φόλεϊ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε με τους γονείς του Φόλεϊ για να τους ενημερώσει, σύμφωνα με τη μητέρα του Φόλεϊ, Νταϊάν: «Μοιράστηκε μαζί μας τι έκανε η κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορούσε να μας πει νωρίτερα. Εκτιμούμε την προσπάθειά τους και τον ευχαριστούμε. Όμως παρακαλούμε να βρεθούν τρόποι δράσης αποτελεσματικοί, για να σωθούν τουλάχιστον ο Στίβεν και οι υπόλοιποι».

Βρετανός ο εκτελεστής

Στο μεταξύ, σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Βρετανία με το γεγονός πως ο μπρουτάλ εκτελεστής του Φόλεϊ, όπως προκύπτει από την προφορά του στο βίντεο, είναι Βρετανός.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διέκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε για επείγουσα σύσκεψη με την επιτροπή κρίσεων COBRA. Όπως είπε, το ότι Βρετανοί δρουν στους κόλπους των τζιχαντιστών δεν είναι κάτι νέο: «Δεν έχουμε ταυτοποιήσει το άτομο που εμφανίζεται στο βίντεο, όμως απ’ ό,τι βλέπουμε φαίνεται να είναι Βρετανός πολίτης. Το γεγονός είναι συνταρακτικό. Γνωρίζουμε όμως πως πάρα πολλοί Βρετανοί πολίτες έχουν μεταβεί στο Ιράκ και τη Συρία για να συμμετάσχουν σε εξτρεμιστικές και βίαιες πράξεις».

Αρμόδιοι εκτιμούν πως οι εκατοντάδες Ευρωπαίοι μουσουλμάνοι που έφυγαν για να ενταχθούν στον ISISαποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για την Ευρώπη, αν αποφασίσουν να επιστρέψουν στη Γηραιά Ήπειρο.


Πηγή: Euronews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ