Μακελειό σε φυλακές της Βραζιλίας [αποκεφαλισμοί, ομηρίες και τραυματισμοί]

Article featured image
Article featured image

Δύο φυλακισμένοι αποκεφαλίστηκαν και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι κρατούνται όμηροι σε μια εξέγερση η οποία ξέσπασε σε φυλακή στην πολιτεία Παρανά της νότιας Βραζιλίας.

«Μια ομάδα φυλακισμένων στασίασε κατά τη διάρκεια του γεύματος και πήρε ομήρους δύο φύλακες. Κατόπιν αποκεφάλισε δύο κρατούμενους. Υπάρχουν εδώ 1.400 κρατούμενοι και το 80% της φυλακής ελέγχεται από τους εξεγερμένους κρατούμενους», δήλωσε ο Μιγκέλ Γιανέλα, αξιωματικός της αστυνομίας.  Δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι κρατούμενοι που έχουν στασιάσει.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ  των φυλακισμένων. «Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Μια ομάδα διαπραγματευτών έχει φθάσει (στη  φυλακή), αλλά δεν έχουμε καμιά πρόβλεψη για το πώς θα τελειώσει αυτή η  κατάσταση», είπε ο Γιανέλα. 

Πηγές που πρόσκεινται στις σωφρονιστικές Αρχές είπαν στον G1 ότι οι  φυλακισμένοι ζητούν βελτίωση των υποδομών, της διατροφής και της υγιεινής στη  φυλακή αυτή. 

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Conectas, στη Βραζιλία υπάρχουν σήμερα 548.000 φυλακισμένοι, αλλά η χώρα θα χρειαστεί να  κατασκευάσει σωφρονιστικά καταστήματα χωρητικότητας 207.000 θέσεων για να επιλύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ