Επανεμφανίστηκε σκαθάρι στην Αγγλία [μετά από 40 χρόνια]

Article featured image
Article featured image

Ένα σπάνιο σκαθάρι το οποίο ήταν καταχωρημένο (σχεδόν) ως ανύπαρκτο, έκανε την εμφάνιση του ξανά στην Αγγλία… μετά από περίοδο 40 χρόνων.

 

Συμφωνά με τον επιστήμονα Peter Kirby «το γεγονός αυτό αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ούτε τον λογο που εξαφανίστηκε για 40 χρόνια , ούτε τον λογο που επανεμφανίστηκε».

Πιστεύει όμως ότι το εν λόγω είδος σκαθαριού (Chrysolina graminis) διατηρείτο ζωντανό σε απίστευτα μικρό αριθμό, με ένα μηχανισμό επιβίωση μέχρι να δημιουργηθούν ξανά οι κατάλληλες συνθήκες στην περιοχή.

Το αινιγματικό σκαθάρι το πρόσεξε ο ίδιος κατά σύμπτωση καθώς έκανε κάποιες έρευνες  για την χλωρίδα στην περιοχή του Woodwalton Fen.

Ο dr. Kirby ανάφερε στο BBC ότι πλέον θα εστιάσει στην επίλυση της μυστήριας περίπτωσης αυτής της επανεμφάνισης.


Πηγή: BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ποσειδώνας ανακαλύφθηκε πριν από 180 χρόνια αλλά έχει γιορτάσει μόνο μια φορά γενέθλια

Article featured image

Ένα ελληνικό νησί στη λίστα με τους κορυφαίους δέκα προορισμούς βιώσιμου τουρισμού

Article featured image

Καιρός: Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό των ημερών