Επιτέλους, πέφτει η θερμοκρασία [ίσως έρθουν και βροχές]

Article featured image
Article featured image

Αλλάξαμε μήνα, αλλάξαμε εποχή (ημερολογιακά τουλάχιστον), αλλάζει και η θερμοκρασία.

 

Παρακολουθώντας τις προβλέψεις και τα comments του Τάσου Ιεροδιακόνου στο «Weather Forecast Cyprus», πρόσεξα κάπου να λέει ότι η αισθητή θερμοκρασία στη Λακατάμα έφτασε, χθες, τους 49 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι, έστω κι αν η θερμοκρασία ήταν στους 39 βαθμούς, λόγω και των πολύ υψηλών ποσοστών υγρασίας που κυμαίνονται μεταξύ 70-80%, σου δίνεται η αίσθηση ότι ο υδράργυρος είναι τουλάχιστον 10 βαθμούς πιο πάνω απ’ αυτό που βλέπεις. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε μαζί του.

Όπως όλα δείχνουν, όμως, ο καιρός θα μας κάνει το χατίρι, αφού από σήμερα (Δευτέρα) η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει σιγά-σιγά, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (40-50%) και για τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και τοπικές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις σε ορεινές-ημιορεινές αλλά και στο εσωτερικό. Νεφώσεις, πιθανόν νεφώσεις να παρατηρηθούν και στην περιοχή της Λάρνακας.

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, στους 35-36 στο εσωτερικό στους 30-32 στα νότια και δυτικά, στους 31-33 στα νοτιοανατολικά και γύρω στους 24-25 στα ορεινά.

 

Πηγή φωτογραφίας: listofimages.com


Πηγή: Weather Forecast Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ