Πέντε συμβουλές για πιασάρικες φωτογραφίες στο instagram

Article featured image
Article featured image

Η λήψη πρωτότυπων, αρτίστικ και όσο το δυνατόν πιο «ψαγμένων» φωτογραφιών είναι για τους απανταχού ινσταγκράμερς ένας συνεχής, καθημερινός και ιδιαίτερα απαιτητικός αγώνας που πρέπει μάλιστα να δίνεται σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού.

Η ισπανική startup Foto Ruta έρχεται να διευκολύνει την κατάσταση, παρέχοντας πέντε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για ατμοσφαιρικές και πιασάρικες φωτογραφίες που θα εντυπωσιάσουν τους φίλους σας και θα σαρώσουν τα likes.  

 

1) Δημιουργήστε ατμόσφαιρα

Σκεφτείτε τι διάθεση θέλετε να βγάζει η φωτογραφία σας, τραβήξτε την ανάλογα και στη συνέχεια ενισχύστε την με το φίλτρο της επιλογής σας.

 

2) Πάρτε την κατάλληλη θέση

Προτού φωτογραφήσετε τον στόχο σας, δοκιμάστε να δείτε πώς φαίνεται από διάφορες γωνίες. Ενδιαφέρον αποτέλεσμα προκύπτει όταν μια φωτογραφία βγαίνει από ψηλά ή όταν σκύβετε και φωτογραφίζετε από κάτω προς τα πάνω.

 

3) Πλησιάστε 

Τα έξυπνα κινητά έχουν τέτοια τεχνολογία που τους επιτρέπει να καταγράφουν απίστευτες λεπτομέρειες όταν έρχεστε σε απόσταση αναπνοής από το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε.

 

4)  Περικοπή και όχι ζουμ

Με τη χρήση του ζουμ η ποιότητα της εικόνας χάνεται. Αν είστε πολύ μακριά από αυτό που θέλετε να φωτογραφήσετε, μη ζουμάρετε, απλά κροπάρετε τη φωτογραφία αφού τη βγάλετε.

 

5) Φως και όχι σκοτάδι

Όσο πιο χαμηλό είναι το φως, τόσο πιο κακή θα είναι η φωτογραφία. Αν θέλετε μια εικόνα ζωντανή τότε φροντίστε να έχετε άπλετο φως στο πλάι σας ή δίπλα στο αντικείμενο που φωτογραφίζετε.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ