Έσπασε η κατάρα [Γράψαμε ιστορία στη Βοσνία]

Article featured image
Article featured image

Η Κύπρος πέτυχε γκολ έπειτα από 926 λεπτά, η κατάρα έσπασε και μαζί ήρθε ένα από τα μεγαλύτερα διπλά στην ιστορία της. Οπότε, δεν θα ‘ταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η Κύπρος έγραψε ιστορία. Τεράστια νίκη 2-1 στη Βοσνία, με τον σούπερ Χριστοφή να πετυχαίνει δυο γκολ και τον Γιωργαλλίδη να αποκρούει πέναλτι στο ’90.

 

Χρυσή σελίδα στην ιστορία της Κύπρου το διπλό στη Βοσνία, με την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου να κερδίζει 1-2 και να μπαίνει στον όμιλο με... όνειρα για Euro! Οι Κύπριοι ξεπέρασαν το σοκ του γκολ των γηπεδούχων, έπαιξαν με ιδανικό πλάνο τους Βόσνιους, έσπασαν την κατάρα των 926 λεπτών χωρίς γκολ και πήραν απίστευτη νίκη. Ο Χριστοφή πέτυχε τα δυο γκολ και στο ‘90 ο Γιωργαλλίδης με την επέμβαση στο πέναλτι του Πιάνιτς έγραψε τον ιδανικό επίλογο.

Η Βοσνία μπήκε δυνατά στο ματς, έστειλε μήνυμα μόλις στο ‘1 με τον Τζέκο και στο ‘6 ήρθε το γκολ με κοντινή κεφαλιά του Ιμπίσεβιτς. Ο φορ της Σίτι έβαλε πολύ δύσκολα στους Κύπριους, αλλά σε δυο περιπτώσεις νικήθηκε από τον Γιωργαλλίδη. Η Κύπρος κατάφερε να πάρει μέτρα στο γήπεδο μετά το ‘25, ο Μπέκοβιτς στο ‘29 έδιωξε τη φαουλάρα του Αλωνεύτη και στο ‘45 ήρθε το... σοκ! Ο Αλωνεύτης έκανε τη σέντρα και ο Χριστοφή ισοφάρισε σε 1-1, με την Κύπρο να πετυχαίνει γκολ έπειτα από 10 ματς…

Ο Πάμπος Χριστοδούλου κατάφερε στο β’ μέρος να «κλειδώσει» τους Βόσνιους, οι αλλαγές του Σούσιτς δεν άλλαξαν την εικόνα της ομάδας του και η Κύπρος βρήκε τον τρόπο να φέρει τα πάνω-κάτω. Ο Χριστοφή με εξαιρετική κούρσα και ιδανικό τελείωμα έδωσε το προβάδισμα! Οι Βόσνιοι πίεσαν, είχαν δοκάρι με τον Πέσιτς και στο ‘90 τη φάση του αγώνα. Ο Τζέκο κέρδισε πέναλτι, ο Πιάνιτς ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο εξαιρετικός, Γιωργαλλίδης έσωσε την ομάδα χαρίζοντας ιστορικό διπλό!

 


Πηγή: Gazzetta

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ