Είναι οι celebrities-δήμαρχοι οι σωτήρες του έθνους;

Article featured image
Article featured image

Ο ένας διακόπτει τον αγιασμό σε σχολείο της Στυλίδας, εκφράζει σε έντονο ύφος, μπροστά στα παιδιά, τη διαφωνία του με τον ιερέα και τελικά αποχωρεί. Ο άλλος καταγγέλλει στην αστυνομία υπαλλήλους του Δήμου Μαραθώνα οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν διαγράψει οικονομικά στοιχεία του Δήμου μία ημέρα πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του.

 

Ο λόγος φυσικά για τον φωνακλά και πολύ θεατρικό Απόστολο Γκλέτσο αλλά και τον «εκδικητή με την εσάρπα», Ηλία Ψινάκη, οι οποίοι μάχονται για να μας πείσουν ότι επιτελούν έργο από το πόστο στο οποίο εκλέχθηκαν από τον ελληνικό λαό.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του Γκλέτσου, ο χθεσινός αγιασμός (Πέμπτη) στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Στυλίδας ήταν επεισοδιακός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ του stilida.com, αφορμή στάθηκε η στιγμή που ο ιερέας της ενορίας έψελνε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού. Ο Δήμαρχος (βλέπε Γκλέτσος) διέκοψε τον ιερέα και του ζήτησε να αντικαταστήσει τη λέξη «βασιλεύσι» με τη λέξη «ευσεβέσι».

Το επίμαχο σημείο λέει: «Σῶσον, Κύριε, τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου νίκας τοῖς βασιλεῦσι ....» και ο ιερέας συνέχισε μη αντικαθιστώντας την επίμαχη λέξη, με αποτέλεσμα ο Γκλέτσος να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά από τον αγιασμό πριν αυτός ολοκληρωθεί.

 



Στην περίπτωση του Ψινάκη, ο έτερος Έλληνας celebrity-δήμαρχος είχε πάει στην αστυνομία για να «δώσει» υπαλλήλους οι οποίοι φέρονται να διέγραψαν οικονομικά στοιχεία του Δήμου Μαραθώνα,

Συγκεκριμένα, έπειτα από πέντε ελέγχους που έκανε η αστυνομία τα ξημερώματα, οι υπάλληλοι βρέθηκαν να έχουν αρχεία στα σπίτια τους.



 

Κατασχέθηκαν επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για εξέταση ενώ ο δήμαρχος Μαραθώνα είχε και συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, στο οποίο κατέθεσε φάκελο με όσα οι συνεργάτες του διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ