Ένας μικρός... μεγάλος πρίγκιπας

Article featured image
Article featured image

Το Teatro Angelico παρουσιάζει για τη φετινή χρονιά, την κουκλοθεατρική παράσταση «Ο μικρός… μεγάλος πρίγκιπας», με κούκλες μαρότ και ανθρωπίνων διαστάσεων, βασισμένη στην ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Πρόκειται για ένα έργο για μικρούς με άφθονο γέλιο, ευτράπελα, έξυπνα κόλπα και πολλές εκπλήξεις. Μια παράσταση που φέρνει στην επιφάνεια θέματα όπως η αγάπη, η φροντίδα, η φιλία, η φτώχεια, ο πλούτος, η εξουσία, η αυτοπεποίθηση, η τόλμη, η ανυπομονησία, η διαφορετικότητα και η αξία του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το μικρό πρίγκιπα, που ανυπομονεί να μεγαλώσει. Πού μπορεί όμως να τον οδηγήσει αυτή του η ανυπομονησία; Μα φυσικά, στη γνώση, στην εμπειρία και στις παγίδες των μεγάλων.... Ο μικρός πρίγκιπας για να αποδείξει στον πατέρα του ότι έχει μεγαλώσει πρέπει να περάσει από μία αποστολή. Να μείνει μόνος του σε ένα μικρό πλανήτη και να αναλάβει όλες του τις ευθύνες... Άραγε ο μικρός πρίγκιπας θα καταφέρει να μείνει στο μικρό πλανήτη, ή με την πρώτη ευκαιρία θα το σκάσει για να εξευρενήσει νέους τόπους και να γνωρίσει νέους φίλους... και φυσικά με τις ανάλογες συνέπειες;

Το κείμενο διασκεύασε και σκηνοθετεί η Άντζελα Ριζάκη. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Έλενα Ριζάκη, Άντζελα Ριζάκη. Φωνή Μεγάλου Πρίγκιπα: Γιάννης Χατζηπαρασκευάς. Κατασκευή Κούκλας/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άντζελα Ριζάκη.

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, στις 18.00 στο Πάρκο της Ακρόπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου.  Και μην ξεχνάτε ότι μετά το τέλος της παράστασης μικροί και μεγάλοι μπορούν να γνωρίσουν τις κούκλες από κοντά. Πληρ. 99753388.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ