Ομπάμα: αποφασισμένος για στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών

Article featured image
Article featured image

Αποφασισμένος να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, στο Ιράκ ή οπουδήποτε χρειαστεί εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

 «Έχω καταστήσει σαφές ότι θα κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται», δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια της σχεδόν δεκαπεντάλεπτης ομιλίας του από το Λευκό Οίκο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των αεροπορικών επιδρομών εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία.

«Αυτή είναι μια βασική αρχή της προεδρίας μου: αν απειλείτε την Αμερική, δεν θα βρείτε κανένα ασφαλές καταφύγιο», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τον μετριοπαθών Σύρων επαναστατών που αντιμάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε επίσης την αποστολή 475 επιπλέον στρατιωτικών συμβούλων για να βοηθήσουν και να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές δυνάμεις καθώς και την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς τη συριακή αντιπολίτευση.

Με τη νέα αποστολή στρατιωτικών συμβούλων, οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ ανέρχονται πλέον σε 1.000 στελέχη.

Ο Ομπάμα είπε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή, όχι μόνο για το Ιράκ και τη Συρία, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. «Αν και δεν έχουμε ακόμη εντοπίσει συγκεκριμένες συνωμοσίες εναντίον της πατρίδας μας η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους έχει απειλήσει την Αμερική και τους συμμάχους μας», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ