Enjoy yourself [θα το πετύχεις στο Afro Banana]

Article featured image
Article featured image

Συνήθως ονειρευόμαστε να δουλεύουμε σε εξωτικά τοπία με τιρκουάζ νερά. Ή σε ουρανοξύστες στο Μανχάταν. Ή στην χειρότερη σε ένα high tech γραφείο σαν κι αυτά που βλέπουμε -προς το παρόν σε μακέτες- από το καινούργιο campus της Apple. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα ‘ταν να δουλεύεις μέσα στο δάσος.

 

Κι άντε να πάρεις ένα laptop. Κι άντε και βρήκες ένα ωραίο σημείο και έστησες ένα τραπέζι και μια πτυσσόμενη καρεκλίτσα απ’ αυτέ του camping. Κι άντε να σου ‘ρθει η έμπνευση να γράψεις και δυο αράδες κουβέντες στην word. Μετά; Ή σκέφτεσαι πως θα ‘χεις wi fi να πας και παρακάτω;

Κι όμως, Βρήκα και απ’ αυτό. Ως χορηγός επικοινωνίας στο The Afro Banana Republic Festival, η City έχει μετακομίσει-κατασκηνώσει στο The Mothership. Μια κοινότητα που στήθηκε σε ένα σημείο στο πανέμορφο δάσος του Κόρνου. Μια κοινότητα που δεν έχει τίποτα απ’ όσα ξέρουμε, αλλά έχει τα πάντα!

Μουσική σε 4 διαφορετικά stages με line up που θα ζήλευε ο κάθε promoter που σέβεται τον εαυτό του. Μέχρι και οι Family Atlantica θα σκάσουνε μύτη, η μπάντα που ψηφίστηκε ως «Best Newcomer World Music Band» στα τελευταία και πολύ σημαντικά «Songlines - Music Awards».

Καλλιτεχνικές και άλλες δράσεις από διάφορα άτομα και ομάδες, από διαφορετικές μορφές τsέχνης και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχω απέναντι μου το installation-σκηνικό των Paravan Proactions και ειλικρινά ανυπομονώ να δω πως θα αξιοποιηθούν όλα αυτά που με πολύ κόσμο στήθηκαν από τα παιδιά όλες αυτές τις ημέρες.

Ξέρω επίσης ότι αύριο το πρωί με την αυγούλα, με το που θα βγει ο κόσμος απ’ τα αντίσκηνα στα οποία θα κατασκηνώσουν απόψε έπειτα από το πολύωρο live πρόγραμμα στις διάφορες σκηνές, θα μαζευτούν εδώ στο χώρο που είμαστε τώρα αφού στη γύρω περιοχή υπάρχει food quarter με ωραία φαγητά και ποτά, φρουταρία, ραδιοφωνικός σταθμός (το ABR Radio) που θα παίζει όμορφες μουσικές σαν και αυτές που απολαμβάνω αυτή τη στιγμή αραγμένος στην αναπαυτική πολυθρόνα του «παραγωγού», καφενείο (βλέπε Χαράτσι σε μεξικάνικη βερσιόν), ενώ εδώ θα βρεις και το αντίσκηνο-γραφείο της City, το City Free Press Point.

 



Εδώ, η ομάδα της City προσπαθεί να πιάσει τον παλμό του κόσμου -αναμένονται κοντά στα 3000 άτομα- και να μεταφέρει, όσο είναι δυνατό, όλα αυτά τα όμορφα που συμβαίνουν.

Δεν σας υποσχόμαστε κιόλας ότι θα είμαστε και εντελώς συνεπείς αφού σε ένα τέτοιο φεστιβάλ λίγοι είναι αυτοί που δουλεύουν -με την κλασσική έννοια της λέξης-, εμείς θα αποτελούσαμε εξαίρεση; Κι αυτοί που υποτίθεται πως δουλεύουν, πρώτα κοιτάνε να περνάνε καλά, να απολαμβάνουν κάθε στιγμή και κάθε εικόνα, γυροφέρνουν απ’ εδώ και απ’ εκεί για να απολαύσουν όσα περισσότερα πράγματα μπορούν, ακολουθώντας πιστά τη συμβουλή του Τζαμαϊκανού Prince Buster ο οποίος αυτή ακριβώς τη στιγμή «παίζει» στο ABR Radio: «Enjoy yourself».



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ