Καρκινοπαθής θα ποδηλατήσει από την Καρπασία στην Πάφο

Article featured image
Article featured image

Καρκινοπαθής με ένα νεφρό που χειρουργήθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο θα ποδηλατήσει από την Γιαλούσα στην Καρπασία μέχρι το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου για να συγκεντρώσει χρήματα για υποστήριξη της φιλανθρωπικής ομάδας «Φίλοι του Χόσπις» Πάφου.

Πρόκειται για τον Βρετανό Τζουλιάν Μπάκλαντ που ζει στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Μπάκλαντ ήταν για πολλά χρόνια ποδηλάτης και είχε συμμετάσχει σε ποδηλατικούς αγώνες στις χώρες που εργαζόταν με την υπηρεσία του.

Ενώ σχεδίαζε και έκανε προπονήσεις  καθημερινά για την ποδηλασία, η ζωή του έπαιξε ένα άσχημο παιγνίδι, όταν ο προσωπικός του γιατρός του ανακοίνωσε ότι έπασχε και ο ίδιος από καρκίνο.

«Καθώς περίμενα να χειρουργηθώ θυμήθηκα την ποδηλασία που είχα αποφασίσει να κάνω για να υποστηρίξω οικονομικά τους καρκινοπαθείς. Τι τραγική ειρωνία ότι τώρα ήμουν και εγώ καρκινοπαθής» , δηλώνει στο ΚΥΠΕ.

«Όταν συνήλθα από την νάρκωση ρώτησα τον γιατρό εάν θα μπορούσα να συνεχίσω την ποδηλασία. Ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι σε 6 εβδομάδες θα ήμουν εντελώς έτοιμος να ανέβω ξανά στο αγαπημένο μου ποδήλατο. Ήμουν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά και ορκίστηκα ότι παρόλες τις φυσικές δυσκολίες μετά από μια τέτοια επέμβαση και με ένα νεφρό λιγότερο θα ποδηλατούσα με στόχο την οικονομική υποστήριξη των άλλων καρκινοπαθών που περιθάλπονται δωρεάν μέσω της οργάνωσης «Φίλοι του Χόσπις» Πάφου και δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί όσο εγώ» σημείωσε.

Ο ποδηλατικός γύρος θα διεξαχθεί από τις 14 – 16 Νοεμβρίου 2014. «Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή μου την προσπάθεια οποιοδήποτε ποσό θέλει», είπε, σημειώνοντας πως αυτό που συνέβη στον ίδιο είναι ένα μάθημα για όλους μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η  πρώτη μέρα ποδηλασίας ξεκινά από τον Απόστολο Ανδρέα στη Γιαλούσα και θα τερματίσει στην Κερύνεια διανύοντας μια απόσταση 159 χλμ με το ποδήλατο.Την 2η μέρα θα διανύσει την απόσταση των 126 χλμ φθάνοντας από την Κερύνεια στην Πόλη Χρυσοχούς και την 3η και τελευταία μέρα από την Πόλη Χρυσοχούς θα κατέβει στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ο κ. Μπάκλαντ  δηλώνει αποφασισμένος να δοκιμάσει τον εαυτό του μέχρι τα άκρα. Μερικές φορές μας λέει «πονάω καθώς ποδηλατώ».

Όσοι  ενδιαφέρονται να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν  με την οργάνωση «Φίλοι του Χόσπις» Πάφου στο τηλέφωνο 977 89590 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]  

Η ομάδα περιθάλπει δωρεάν καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους και παρέχει ταυτόχρονα υποστήριξη στους συγγενείς.

Στην πλειοψηφία τα άτομα που νοσηλεύονται είναι Κύπριοι ενώ η ομάδα υποστηρίζει όλες τις εθνικότητες χωρίς διακρίσεις


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ