To ταξίδι της «Κόλασης» συνεχίζεται [Ο Γιώργος Χριστιανάκης στα Κύπρια]

Article featured image
Article featured image

Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικός Γιώργος Χριστιανάκης αναμετράται με την ποίηση του Αρθούρου Ρεμπώ σε μια ενδιαφέρουσα και προκλητική παράσταση ζωντανής μουσικής, λόγου και προβολών, που θα παρουσιαστεί στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια, στις 21 & 22 Σεπτεμβρίου.

Όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο περιοδικό Τime Out, με αφορμή το ταξίδι της «Κόλασης» στην Κύπρο, «Στην ουσία είναι μια μουσική συναυλία. Ακούγεται ο λόγος, είτε ζωντανά από μένα είτε ηχογραφημένα από τον Γιάννη Αγγελάκα και γύρω από αυτό παίζεται όλος ο δίσκος. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που στο σχήμα υπάρχουν οι μουσικοί που υπάρχουν, πρώτο διότι είναι όλοι ιδιαίτερης μουσικής ευφυΐας και ευαισθησίας και δεύτερο, όλοι τους, εκτός από μουσικοί, είναι και δημιουργοί έχοντας μια προσωπική πορεία στα πράγματα. Σε ό,τι αφορά στις προβολές, θα έχουν ρόλο φωτισμού στην παράσταση. Δεν θα υπάρχουν συναυλιακά φώτα. Εμείς θα είμαστε επί σκηνής και θα φωτιζόμαστε από τις προβολές. Γενικώς το concept των προβολών είναι ότι δείχνουν μια αποξένωση, μια εγκατάλειψη, μια παρακμή... Ο κόσμος που θα επιλέξει να 'ρθει στη συναυλία και να ακούσει αυτό το λόγο, ξέρει τι να περιμένει».

Μαζί του στη σκηνή: Μπάμπης Παπαδόπουλος (Κιθάρες), Φώτης Σιώτας (Βιολί, βιόλα), Μιχάλης Βρεττάς (Βιολί), Τάσος Μισυρλής (Τσέλο), Βασίλης Μπαχαρίδης (Τύμπανα, κρουστά), Χρήστος Χαρμπίλας (Ηλεκτρονικά, κρουστά), Τίτος Καργιωτάκης (Κονσόλα ήχου, μπάσο, λούπες), Γιάννης Πειραλής (Visuals) και ο Βαγγέλης Χάχολος (Τεχνικός ήχου stage).

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία & Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Είσοδος: €10 & €5. Πληρ. 70007102, 70007705.

Δες όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Χριστιανάκη στο τρέχον τεύχος του περιοδικού Time Out Cyprus (Σεπτέμβριος 2014, Νο.152) ή διάβασέ την από το διαδικτυακό χώρο του περιοδικού, εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ