300 λευκά FIAT 500 κάνουν βόλτα στην Αθήνα [χάρη στην Car to Go]

Article featured image
Article featured image

Περισσότερα από 300 λευκά 500ράκια βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Αθήνας, επισκευασμένα, καθαρά, με τους φόρους πληρωμένους και με γεμάτα ντεπόζιτα, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τον... οποιονδήποτε οδηγό.

 

Τα αυτοκίνητα ανήκουν στην Car to Go, η οποία λανσάρει ένα διαφορετικό μοντέλο μεταφορών: όποιος θέλει, μπορεί να βρει το πλησιέστερο σε αυτόν 500ράκι της εταιρείας, να πάει όπου θέλει και στο τέλος να πληρώσει ανάλογα με το χρόνο που το χρησιμοποίησε.

Τα 500αράκια μπορούν να οδηγήσουν όσοι θέλουν. Πρέπει όμως απαραίτητα να μπουν στη φόρμα της εταιρείας, να συμπληρώσουν την αίτηση ηλεκτρονικά και να κάνουν την εγγραφή τους αντί 19,90 ευρώ.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι κατεβάζουν δωρεάν την εφαρμογή cartogo στο smartphone τους και αφού λάβουν και ενεργοποιήσουν την κάρτα μέλους με τον κωδικό τους μπορούν να ξεκινήσουν τις... βόλτες τους με τα λιλιπούτεια FIAT.

Ετσι, όταν υπάρξει η ανάγκη ή απλά η... επιθυμία, ο χρήστης αναζητά μέσω της εφαρμογής το πλησιέστερο διαθέσιμο όχημα, το κλείνει, και πηγαίνει να το πάρει. Αφού το ξεκλειδώσει σκανάρoντας την κάρτα του στο παρμπρίζ, ανοίγει, βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητο το κλειδί, πληκτρολογεί τον κωδικό που του έχει δοθεί και αφού απαντήσει στο αν το αμάξι είναι καθαρό και αν υπάρχει κάποια ζημιά σε αυτό ξεκινά τη... βόλτα του.

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσουν την μετακίνησή τους, οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν το αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε νόμιμο σημείο παρκαρίσματος ή σε κάποιο συνεργαζόμενο χώρο. Αφού το παρκάρει, κλειδώνει, σκανάρει ξανά την κάρτα και φεύγει.

Όσο για τον τρόπο πληρωμής; Η χρέωση είναι ανά λεπτό χρήσης, και μάλιστα υπάρχει διαφορετική χρέωση για τη χρήση εν κινήσει και τη χρήση σε στάθμευση.

Αναφορικά με τα καύσιμα, ο χρήστης δεν έχει καμία υποχρέωση να γεμίσει το ντεπόζιτο. Είναι μια δουλεία που αναλαμβάνει η εταιρεία.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ