Ένα δέντρο που το λένε Νικόλα [στη Λεμεσό για 6 παραστάσεις]

Article featured image
Article featured image

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου VERSUS επανέρχεται με το έργο «Ένα δέντρο που το λένε Νικόλα» του Δημήτρη Ποταμίτη, από το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και για 6 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Ένα στη Λεμεσό.

Σε κάποια γειτονιά της Ελλάδας ζουν τέσσερις δυστυχισμένοι άνθρωποι. Ο Στρατηγός Φαταούλας, η θεατρίνα η Σαμπρίνα, η φτωχή και άρρωστη κυρία Πηνελόπη και το δεντράκι ο Νικόλας. Ο καθένας τους θέλει να βρει κάτι για να γίνει ευτυχισμένος. Ο Παραμυθάς του έργου λοιπόν, αναλαμβάνει να τους βοηθήσει να βρουν το νέκταρ της ευτυχίας. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά αλλάζοντας ο ίδιος πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Και παιδιά… να είστε έτοιμοι γιατί θα χρειαστεί και τη δική σας βοήθεια. Το έργο είναι ένας ύμνος στις μεγάλες αξίες της ζωής, που δεν είναι άλλες από την αυτογνωσία, τη φιλία, την ειρήνη και φυσικά την αγάπη. Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι καμιά φορά ξεχνούν τα ωραία και σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Ο Δημήτρης Ποταμίτης έγραψε το έργο αυτό το 1998 ελπίζοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Κι οι ηθοποιοί του θεάτρου επιδιώκουν να θυμήσουμε στο κοινό αυτή του την επιθυμία, φωτίζοντας τις ψυχές όλων μας με την παράστασή τους.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Νάτια Χαραλάμπους, σε μουσική Ειρήνης Κακογιάννη, χορογραφίες Νάταλις Αμμάν, κοστούμια Μιράντας Θεοδωρίδου. Φωτισμοί: Τζόζεφ Χριστοδουλίδης. Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Νάταλι Αμμάν Χάρης Αριστείδου Μελίντα Ιακωβίδου Παντελίτσα Μαυρογιάννη Έφη Χαραλάμπους.

Παραστάσεις: Σάββατο 18 Οκτωβρίου, 14.30 & Κυριακή 19 Οκτωβρίου, 11.00/ Σάββατο 1 Νοεμβρίου, 14.30 & Κυριακή 2 Νοεμβρίου, 11.00/ Σάββατο 8 Νοεμβρίου, 14.30 & Κυριακή 9 Νοεμβρίου, 11.00, Θέατρο Ένα, Β΄ Δημοτική Αγορά, Λεμεσός. Πληροφορίες/Κρατήσεις 96458399.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ