Έρχεται ο «Αλαντίν» [από το Θέατρο Μασκαρίνι]

Article featured image
Article featured image

Το πολύ γνωστό και αγαπημένο παραμύθι, «Αλαντίν» σε μια διασκευή του Πέτρου Κονόμου, είναι το έργο που ετοιμάζει αυτή την περίοδο το «Θέατρο Μασκαρίνι».

Μια μοναδική παραγωγή, στημένη ειδικά για παιδιά ηλικίας 3 εως 103 χρόνων! Γεμάτη χρώμα, κέφι, ζωντάνια, υπέροχες μουσικές και στιγμές απίστευτου γέλιου.

Πρόκειται για την ιστορία του Αλαντίν, ενός έξυπνου και γεμάτου ζωντάνια νεαρού, που έχει χαρακτήρα διαμάντι. Αλαντίν λοιπόν γνωρίζει και ερωτεύεται την όμορφη πριγκίπισσα Γιασμίν. Ο αδίστακτος Τζαφάρ, (σύμβουλος του Σουλτάνου) συλλαμβάνει τον Αλαντίν και τον στέλνει στο σπήλαιο των θαυμάτων για να του φέρει το μαγικό λυχνάρι. Σκοπός του Τζαφάρ είναι να γίνει Σουλτάνος, με τη βοήθεια του λυχναριού. Τώρα ο Αλαντίν, πάντα με τη βοήθεια του Τζίνι, πρέπει να ανατρέψει τα σχέδια του Τζαφάρ και να κερδίσει την καρδιά της πριγκίπισσας Γιασμίν, αποδεικνύοντας πως είναι ένας πραγματικός πρίγκιπας. Θα καταφέρει άραγε, η αγάπη, η δυνατή φιλία και οι πραγματικές αξίες, να νικήσουν το κακό;

Τη διασκευή και σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Πέτρος Κονόμου. Τη μουσική έγραψε ο Στυλιανός Γερασίμου, την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των κοστουμιών ανήκουν στη Μαίρη Ανδρέου και τον Μάρκο Ιούλιο Δρουσιώτη και η κατασκευή των κούκλων είναι του Γιώργου Λασς. Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Δημητρίου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ειρήνη Ανδρονίκου. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Πέτρος Κονόμου, Μάριος Κακουλλής, Μαρία Παπακώστα, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης και Πέτρος Τίγρης.

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 10.30, ενώ παραστάσεις θα δοθούν στις 5 ,12, 19 & 26 Οκτωβρίου και στις 2, 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου. Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία, στις 10.30. Τιμή εισιτηρίου €7. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 22270420 και 99485083.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ