Στην πρώτη γραμμή κατά των τζιχαντιστών η Τουρκία

Στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών θα λάβει μέρος τελικά η Τουρκία, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τόσο δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι όσο και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τζον Κέρι δήλωσε χθες ξεκάθαρα ότι η Τουρκία συμμετέχει στον συνασπισμό εναντίον του ISIL και μάλιστα θα λάβει μέρος στην πρώτη σειρά.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από την Νέα Υόρκη ότι η Άγκυρα προσεγγίζει θετικά τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν χωρίς να υπάρξει διακοπή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτός ο οδικός χάρτης πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα επισημαίνοντας ότι η Τουρκία θα δώσει και πολιτική αλλά και στρατιωτική υποστήριξη στις επιχειρήσεις.

Πάντως, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε έντονη συζήτηση στην Τουρκία κατά πόσο τελικά η Άγκυρα θα πειστεί να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών έπειτα από την απελευθέρωση τω 49 ομήρων της Μουσούλης.


Σχετικα

Το viral βίντεο του τριημέρου με τα θερκά σε παραλία του Πρωταρά έχει και αντίθετη λήψη

Ο Στρόβολος μετά την (ακραία) καταιγίδα

Σε κεντρική παραλία της Λεμεσού οι χρεώσεις είναι... φυσιολογικές

Δεκάχρονος οδηγεί φουσκωτή βάρκα με άλλους 5 ανήλικους και όλα καλά

Το μήνυμα της Δέσποινας Μπεμπεδέλη μέσα από το νέο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Σε παραλία της Λεμεσού απαγορεύουν τις παγωνιέρες