Στην πρώτη γραμμή κατά των τζιχαντιστών η Τουρκία

Στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών θα λάβει μέρος τελικά η Τουρκία, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τόσο δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι όσο και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τζον Κέρι δήλωσε χθες ξεκάθαρα ότι η Τουρκία συμμετέχει στον συνασπισμό εναντίον του ISIL και μάλιστα θα λάβει μέρος στην πρώτη σειρά.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από την Νέα Υόρκη ότι η Άγκυρα προσεγγίζει θετικά τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν χωρίς να υπάρξει διακοπή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτός ο οδικός χάρτης πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα επισημαίνοντας ότι η Τουρκία θα δώσει και πολιτική αλλά και στρατιωτική υποστήριξη στις επιχειρήσεις.

Πάντως, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε έντονη συζήτηση στην Τουρκία κατά πόσο τελικά η Άγκυρα θα πειστεί να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών έπειτα από την απελευθέρωση τω 49 ομήρων της Μουσούλης.


Σχετικα

15χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ζήτησε λύτρα από τον πατέρα του

Γιατί όλο και περισσότεροι (Κύπριοι) φοιτητές επιλέγουν να μείνουν εντός για σπουδές;

Έρχονται και πάλι βροχές στην Κύπρο

Πωλούνται «ερημικά» νησιά της Καραϊβικής σε χαμηλές τιμές

Μας στεναχωρούν απίστευτα αυτές οι φωτογραφίες

Οι 16 πιο «αλλόκοτες» Παγκόσμιες Ημέρες