Αρχίζει πάλι η #mourmoura [20 αμίμητες ατάκες της σειράς]

Article featured image
Article featured image

Πρόσφατα έβλεπα σε επανάληψη μια σχετικά πρόσφατη συνέντευξη της Ελένης Ράντου στο ΡΙΚ. Μεταξύ άλλων είχε πει και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για το «Κωνσταντίνου και Ελένης», μια από τις πιο δυνατές κωμικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Η σειρά αρχικά πάτωσε, με νούμερα μονοψήφια. Κάποιος όμως είχε την ιδέα να την αφήσει να παίζει σε επανάληψη το καλοκαίρι. Το μπαμ έγινε εκεί, η σειρά πήρε παράταση και για δεύτερη σαιζόν, ενώ 16 χρόνια μετά παίζει ακόμα σε επαναλήψεις κερδίζοντας συνεχώς καινούργιους fans!

Κάπως έτσι «δούλεψε» το πράγμα και με τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουσρμούρα» που ξεκίνησε να προβάλλεται πέρσι στο Sigma. Ενώ στην Ελλάδα (μέσω του Alpha) η σειρά πετούσε, με νούμερα τηλεθέασης μεταξύ 30-35% στο γενικό σύνολο και μέχρι 40% στο νεανικό κοινό (ηλικίες 15-44), ενώ πολλά ζευγάρια (κάθε ηλικίας) έβλεπαν τους εαυτούς τους στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών οι οποίοι ενσάρκωναν ήρωες της διπλανής πόρτας, ενώ πάρα πολλοί υιοθετούσαν τις θεϊκές ατάκες που ξεστόμιζαν η Βάσω και ο Χάρης, η Μαρίνα και ο Ηλίας, η Βούλα και ο Μηνάς, για κάποιο λόγο οι αρχικές προβολές στην Κύπρο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Λίγο η όχι και τόσο καλή συγκυρία (όλοι θυμόμαστε πόσο πολύ δράμα «έπαιζε» πέρσι) και λίγο η άγνοια για την ύπαρξη της σειράς, σε συνδυασμό με το γενικότερο μούδιασμα της σαιζόν 2013-2014, μας έφεραν στο καλοκαίρι, φέρνοντας μαζί και το δίλημμα στους υπευθύνους του Σίγμα κατά πόσο θα έπρεπε να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Το έκαναν τελικά. Και δικαιώθηκαν. Ο κόσμος την αγάπησε. Κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο το μερίδιο τηλεθέασης έφτασε κατά μέσο όρο στο 21,4%, που μεταφράζεται σε 49,438 τηλεθεατές, ενώ για τον Ιούλιο μάλιστα είχε εκτοξευτεί στο 25.2!

Σε μια εποχή που η κωμωδία στην Κύπρο φυτοζωεί, μια ελληνική παραγωγή έρχεται να δώσει ανάσες γέλιου σε εμάς που δεν έχουμε budget να ξοδεύουμε τον μισό μισθό μας σε χαρτομάντιλα. Η #mourmoura αρχίζει και πάλι πολύ σύντομα και το twitter παίρνει φωτιά!

Καλύτερη διαφήμιση για τη σειρά αποτελούν φυσικά οι ίδιες οι ατάκες, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει post στο twitter με το γνωστό πλέον hashtag #mourmoura.

Μαζέψαμε 20 από αυτές και τις αφήνουμε να «μιλήσουν» ως η καλύτερη διαφήμιση γι’ αυτό που ξεκινάει και πάλι στις 6 Οκτωβρίου, σε ταυτόχρονη πρεμιέρα του Alpha Ελλάδος και της Τηλεόρασης Sigma. Στην Κύπρο θα προβάλλεται Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στις 21.30.

 
























ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ