Διλήμματα από την ΕΘΑΛ [έρχεται]

Article featured image
Article featured image

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) επανέρχεται με το μονόπρακτο -πρώτο θεατρικό πόνημα- του νέου Λεμεσιανού δραματουργού Μιχάλη Νικολάου, με τίτλο «Διλήμματα», το οποίο σκηνοθετεί η Αλεξία Παπαλαζάρου και το οποίο απέσπασε το Β’ βραβείο στο Β΄ Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου στη μνήμη Κωστή Κολώτα.

Το έργο όπως προδίδει και ο τίτλος του, καταπιάνεαι με τα διλήμματα. Διλήμματα που ορθώνονται μπροστά στις αποφάσεις μας. Και στην προκειμένη περίπτωση, στις αποφάσεις της Μαρίας, ρόλο που ενσαρκώνει η Μαρίνα Βρόντη. Τη γυναίκα Μαρία, «Να κάνω αυτό που εγώ θέλω ή αυτό που οι άλλοι αποφάσισαν για μένα;», αποφασίζει η Λογική. Τη σύζυγο Μαρία: «Να τον ακολουθήσουμε προς το σκουριασμένο φορτηγό ή να πάμε εκεί που μας λένε για να επιβιώσουμε;», αποφασίζει το Καθήκον. Τη Μάνα Μαρία….τι απόφαση πρέπει να πάρει; Από τη μια παιδί της, από την άλλη φασίστας. «…είναι το παιδί μου, ο γιος μου».

Πάντως η σκηνοθέτρια της παράστασης μας προτρέπει να: «Μη βιαστείτε να την καταδικάσετε, ακούστε την πρώτα. Ίσως να  μη χρειαστεί να το κάνετε, γιατί πρόλαβε να το κάνει η ίδια: κλεισμένη σ’ένα σπίτι που ποτέ δεν ένιωσε δικό της, προσπαθεί να 'ξεπλύνει' αμαρτίες. Αμαρτίες του κόσμου όλου, δικές της, του παιδιού της. Ίσως και δικές σου φίλε θεατή!».

Τα σκηνικά/κοστούμια της παράστασης είναι του Λάκη Γενεθλή, ο σχεδιασμός φωτισμών του Παναγιώτη Μανούση και η μουσική επιμέλεια του Τάσου Ζαχαρίου. Πρωταγωνιστεί η Μαρίνα Βρόντη.

Αvant Premiere: Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, 20.30. Επίσημη Πρεμιέρα: Κυριακή 12 Οκτωβρίου, 20.30. Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 20.30. Πληρ. 25877827/ethallimassol@cytanet.com.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ