Η Βάκια Σταύρου μάς συστήνει τα «Μυστικά Τραγούδια» της [αύριο στην Αξιοθέα]

Article featured image
Article featured image

H Κύπρια τραγουδοποιός Βάκια Σταύρου παρουσιάζει ένα μέρος από την τελευταία της δισκογραφική δουλειά «ΑΝΕΜόΕSSA» που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε εξολοκλήρου στο Παρίσι, αλλά και ολοκαίνουργιο υλικό από τον επερχόμενο δίσκο της «Μυστικά τραγούδια».

Πρόκειται για τραγούδια μ’ έναν ιδιαίτερα ακουστικό ήχο, με όργανα όπως το βιολοντσέλο, οι ακουστικές κιθάρες, η viola da gamba, το charango, το ιρλανδικό μπουζούκι, τα κρουστά, τα οποία δημιουργούν ένα εξαιρετικά άμεσο «περιβάλλον», εν μέρει και λόγω των ενορχηστρώσεων του Βραζιλιάνου συνεργάτη της Βάκιας Σταύρου, Κάρλος Μπερνάρντο, ενός μουσικού και ενορχηστρωτή multi-instrumentalist, αλλά και του ευρηματικού Ινόρ Σοτολόγκο, στα κρουστά.

Τραγούδια με προσωπικό χαρακτήρα στα οποία όμως ο καθένας μπορεί να ανιχνεύσει στιγμές και κομμάτια από τη δική του ζωή και εμπειρία. Καινούργιο και παλαιότερο υλικό με αναφορές πάντοτε και σε αγαπημένα κλασικά τραγούδια της ερμηνεύτριας (Χατζιδάκις, Antonio Carlos Jobim, Henri Salvador, Jacques Brel κ.ά.). Μαζί με τη Βάκια Σταύρου (φωνή, κιθάρα, συνθέσεις), συμμετέχουν όπως προαναφέραμε οι Κάρλος Μπερνάρντο (ενορχηστρώσεις, κιθάρα, ιρλανδικό μπουζούκι, viola da gamba, charango, melodica) και Ινόρ Σοτολόγκο (κρουστά), αλλά και ο Στέλιος Πίττας (βιολοντσέλο, κιθάρα).

Τετ 1 Οκτ, Αρχοντικό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30, €10 & €5. Πληρ. 22894531-2.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ