«Πάπαλα» και ο Jean Paul Gaultier [τον «τσάκισε» η… οικονομική κρίση]

Article featured image
Article featured image

Η κρίση χτύπησε την πόρτα του Γάλλου σχεδιαστή που αποχαιρέτησε χθες βράδυ την ενεργό δράση με ένα τελευταίο show στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

 

Σόκαρε τον κόσμο της μόδας ο Jean Paul Gaultier, όταν ανακοίνωσε πως αυτή η παρουσίαση του pret-a-porter Jean Paul Gaultier στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού θα είναι και η τελευταία του και πως από εδώ και πέρα θα αφοσιωθεί στον σχεδιασμό ρούχων μόνο για υψηλή ραπτική (haute couture) αλλά και στην δημιουργία κοστουμιών για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Τέλος εποχής είπαν κάποιοι, καθώς ο Γάλλος μόδιστρος αποτελούσε μια εμβληματική φιγούρα της τέχνης. Το enfant terrible της γαλλικής μόδας δεν θα ξανα-σοκάρει με τα κωνικά σουτιέν και τις χαρακτηριστικές μαρινιέρες του.

Σύμφωνα με πολλούς ο μόδιστρος δεν μπορούσε πλέον να ακολουθήσει τους εξοντωτικούς ρυθμούς του να πρέπει να «ανακαλύπτεις» κάτι καινούργιο συνεχώς και αποφάσισε ότι θέλει να κάνει κάτι άλλο. Το ίδιο δήλωσε και ο ίδιος σε γαλλικό περιοδικό.

Ο σχεδιαστής κατάφερε να δημιουργήσει τεράστιες τομές στη μόδα και θεωρείται μετά τον Yves Saint Laurent ο πιο ρηξικέλευθος της γαλλικής σκηνής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ