Τα βενζινάδικα του μέλλοντος

Article featured image
Article featured image

Ίσως μάλιστα όχι του πολύ μακρινού μέλλοντος. Μιλάμε για την εποχή που στα αυτοκίνητά μας δεν θα βάζουμε βενζίνη αλλά απλώς θα τα φορτίζουμε.

 

Αν και είναι η αλήθεια πως η έλλειψη υποδομών για τη λειτουργία τους είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα στην παγκόσμια υιοθέτηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Εξ ου και πολλές εταιρείες εστιάζουν στην ανεύρεση πρακτικών λύσεων. Συγκεκριμένα, η Honda παρουσίασε τα πλάνα της για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης σε πραγματικό περιβάλλον αστικών κέντρων, προκειμένου να πραγματοποιήσει ευρείες δοκιμές.

 



Οι σταθμοί θα παράγουν την απαιτούμενη ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες δημιουργώντας έναν πλήρη κύκλο παραγωγής και κατανάλωσης καθαρής ενέργειας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις ιαπωνικές πόλεις Saitama, Kumagaya και Chichibu, με σκοπό να πετύχει την «Ολική Διαχείριση Ενέργειας».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Το πιο ευκρινές βίντεο που έχει καταγραφεί ποτέ από την επιφάνεια του Άρη

Article featured image

Απόφαση-σταθμός για αεροσυνοδό με καρκίνο του μαστού λόγω εργασιακών συνθηκών

Article featured image

Τι προκαλεί η μουσική στον ανθρώπινο εγκέφαλο