Διασκεδάζεις που διασκεδάζεις, κάν’ το για καλό [στο Guaba]

Article featured image
Article featured image

Όπως και να το δεις, το Guaba είναι δύναμη. Για τους χιλιάδες Guabians που κάθε Κυριακή -και όχι μόνο- κάνουν τον χώρο να σφύζει από ρυθμό και ζωντάνια, έχει γίνει τρόπος ζωής, κομμάτι της κουλτούρας τους και ένας εκ των ρυθμιστών, ως ένα βαθμό, της συμπεριφοράς τους. Όταν λοιπόν ένας χώρος, το #13 καλύτερο clubbing venue στον κόσμο σύμφωνα με το DJ Mag, φιλοξενεί events όπως αυτό της 10ης Σεπτεμβρίου, τότε δε μπορείς παρά να υποκλιθείς.

 

Από τον Γιάννη Πέτεβη.

 

«Δώστε χέρι βοήθειας στον αυτισμό»

Η ομώνυμη ομάδα, η οποία συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου,  το Guaba και μαζί του οι χιλιάδες fans του, απλώνουν λοιπόν το χέρι τους και κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, αυτή τη φορά για καλό σκοπό. Στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, θα διοργανωθεί  ένα μεγάλο πάρτι, με σκοπό να μαζευτούν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για την ενίσχυση του Συνδέσμου αλλά και για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ασθένεια. Αποδεικνύεται έτσι με τον καλύτερο τρόπο και για άλλη μια φορά -δεν είναι άλλωστε η πρώτη φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Guaba αυτή- πως το club scene στην Κύπρο έχει την δύναμη, την ενέργεια και την καρδιά να υπενθυμίσει στην κοινωνία πως υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα ιδανικά από το «απλώς να περνάμε καλά», βάζοντας γυαλιά σε πολλούς, αρμόδιους φορείς και πολιτεία.


Ο αυτισμός είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη διαταραχή στον κόσμο που επηρεάζει 1 στους 60 ανθρώπους, ωστόσο δεν υπάρχουν γνωστά αίτια ή θεραπείες.


«Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αυτά αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους με αποτέλεσμα να χρειάζονται εξειδικευμένη στήριξη και μεταχείριση σε ολόκληρή τη ζωή τους. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ευαισθησία τους στους ήχους, αφή, γεύση, οσμές, φως ή χρώματα. Χωρίς διάγνωση παραμένει το 60% των ατόμων με αυτισμό, ωστόσο με τη σωστή και έγκαιρη διάγνωση, την υποστήριξη και πάνω απ’ όλα την αγάπη, τα άτομα αυτά μπορούν να έχουν μια σημαντικά καλύτερη ζωή», μας αναφέρει εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας.

Σίγουρα, όλοι μας έχουμε συναναστραφεί με αυτιστικά άτομα. Αυτά τα άτομα αξίζουν της προσοχής, της βοήθειας και της στήριξής μας. «Αυτισμός σημαίνει να ζεις μια αξιοσημείωτη ζωή σε μια συνηθισμένη κοινωνία. Έχοντας μια αγνή και μοναδικά όμορφη ψυχή, χρειάζεσαι τα μέσα για να επιβιώσεις σε έναν δυσβάσταχτο και συγκεχυμένο κόσμο». Αυτό έχει ως αρχή το κίνημα «Δώστε χέρι βοήθειας στον αυτισμό», αναπτύσσοντας ενέργειες και πρωτοβουλίες με απώτερο σκοπό να δει ο κάθε Κύπριος τις πραγματικές δυνατότητες και το εξαιρετικό μυαλό των ατόμων με αυτισμό.

Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και το πάρτι ενίσχυσης και ευαισθητοποίησης στο Guaba. Στα decks θα βρεθούν οι πολύ δημοφιλείς local DJs Michel Fialas, Nicolas G, Da Liuz και Mr.Styles αλλά το δυναμικό «παρών» τους θα δώσουν εννοείται και μέλη της ομάδας και του συνδέσμου, η κα. Τασούλα Γεωργιάδου, Πρόεδρος του Συνδέσμου για άτομα με Αυτισμό Κύπρου, καθώς και η Άρτεμις Βλάχου, Διευθύντρια του Κέντρου Παρέμβασης στη Λεμεσό.

 



Εκπρόσωποι του συνδέσμου περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο το όραμα του. «Ο Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό Κύπρου έχει ως στόχο την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων και τη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Έχουν ιδρυθεί εξειδικευμένα κέντρα παρέμβασης στη Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία που εξυπηρετούν την αποκατάσταση, την εκπαίδευση, την υγεία, την εργοδότηση, την απασχόληση και την προστασία των αυτιστικών παιδιών και ενηλίκων. Ο Σύνδεσμος ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα κέντρο με προγράμματα διάγνωσης, θεραπείας και κατ’ οίκον φροντίδας, όπου τα άτομα με αυτισμό μπορούν να ζήσουν με αίσθηση ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας».

Δώσε χέρι βοήθειας στον αυτισμό και βοήθησέ τους να πραγματοποιήσουν το όνειρο αυτό.

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ: www.giveyourhandtoautism.com, www.autismsociety.org.cy

FACEBOOK PAGE

FACEBOOK EVENT

Κάνε τη δωρεά σου ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ