Εντυπωσιακό το Red Bull Air Race του Τέξας [video]

Article featured image
Article featured image

Ο Nicolas Ivanoff ήταν ο μεγάλος νικητής στο Red Bull Air Race που έγινε στο Dallas-Fort Worth.

 

Με μία αλάνθαστη πτήση στο Final 4, ο Γάλλος Nicolas Ivanoff πανηγύρισε σε ένα καυτό απογευματινό σκηνικό στο Texas. Ο χρόνος του ήταν 54.118, με τον Βρετανό Nigel Lamb να σταματάει τα χρονόμετρα στο 54.253 και να κατατάσσεται δεύτερος και τον Καναδό Pete McLeod να συμπληρώνει το βάθρο με επίδοση 54.666.

Τα αποτελέσματα του έκτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος, εντείνουν δραματικά τη μάχη στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ο πέμπτος Bonhomme ανέβηκε στην πρώτη θέση με 45 πόντους στο ενεργητικό του, έναντι 44 του μόλις όγδοου Hannes Arch που πλέον ισοβαθμεί με τον Lamb!

 



Ο Paul Bonhomme ηγείται του πρωταθλήματος



«Είναι πολύ ευχάριστο που κέρδισα σε αυτή την εντυπωσιακή πίστα» είπε ο Ivanoff λίγο μετά την επίτευξη της τρίτης νίκης στην καριέρα του. «Μ’ αρέσει η ατμόσφαιρα στις αμερικανικές πίστες και το να τερματίσω πρώτος, ήταν πέραν των προσδοκιών μου».

Η «αερομαχία» του Fort Worth έγινε πάνω από τη φημισμένη πίστα αγώνων NASCAR και προσέλκυσε κοινό 40.000 θεατών. Τις δύο πρώτες ημέρες δράσης, υπήρξαν συνολικά 45 (!) χτυπήματα στους φουσκωτούς πυλώνες που οριοθετούν την εναέρια πίστα. Αριθμός που αποδεικνύει τις προκλήσεις της συγκεκριμένης διαδρομής, με τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και τους ισχυρούς ανέμους να ανεβάζουν το βαθμό δυσκολίας.

 

 

Την ημέρα του αγώνα οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, οι άνεμοι ήταν ασθενείς, η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά πολύ τους 30 βαθμούς Κελσίου και οι πιλότοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακές πτήσεις με ταχύτητες που άγγιζαν τα 370χλμ/ώρα, δεχόμενοι πιέσεις ακόμα και της τάξης των 10G.

Ο Αμερικανός Michael Goulian πετάει στη διάρκεια της προπόνησης για τον έκτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race στο Τέξας.

Ο επόμενος γύρος του φετινού πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Οκτωβρίου στο Las Vegas. Δες περισσότερα στην επίσημη σελίδα του Red Bull Air Race!

 



Το αμερικανικό κοινό υποστήριζε τον δικό του, Michael Goulian



Γενική Κατάταξη:

1. Bonhomme 45 βαθμοί

2. Arch 44

3. Lamb 44

4. Hall 28

5. Ivanoff 27

6. McLeod 25

7. Dolderer 14

8. Muroya 10

9. Sonka 10

10. Besenyei 6

11. Chambliss 5

12. Goulian 0


Πηγή: Red Bull

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ