Θερμό χτυποκάρδι στη Σκωτία: στήθος με στήθος οι δύο καμπάνιες

Article featured image
Article featured image

Σε θρίλερ για ατσάλινα νεύρα και θερμό χτυποκάρδι για όλους τους Βρετανούς εξελίσσεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, καθώς άλλη μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε εννέα ημέρες πριν την κάλπη δείχνει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να μάχονται στήθος με στήθος.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε από το ινστιτούτο TNS Scotland σε δείγμα 900 συμμετεχόντων, οι οπαδοί της ανεξαρτησίας φτάνουν στο 38% των ψήφων, ενώ ποσοστό 39% συγκεντρώνουν οι ψηφοφόροι που έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναποφάσιστοι αριθμούν το 23% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση «ναι» ή «όχι» στην ανεξαρτησία, υπάρχει απόλυτη ισοψηφία με το 41% των ψήφων εν όψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος στις 18 Σεπτεμβρίου.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, αλλά και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της εκστρατείας θα προσπαθήσουν να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους για τα οφέλη των εκστρατειών τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου TNS, Τομ Κόστλι.

Πρόσφατες έρευνες αυξάνουν και την πίεση προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα παραιτηθεί εάν κερδίσει το ΝΑΙ.

Η Sunday Times ανέφερε επίσης ότι η Βασίλισσα  Ελισάβετ «ενδιαφέρεται στενά» για το επερχόμενο δημοψήφισμα και έχει ζητήσει να ενημερώνεται καθημερινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ