Μια περιπέτεια ο δρόμος για το σχολείο [μαθητές σε όλο τον κόσμο]

Article featured image
Article featured image

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Τα δικά μας παιδιά πήραν τα σχολικά τους, καινούργια τσάντα, καινούργια παπούτσια, καινούργια μολύβια και τετράδια... Κάθε πρωί (από χθες) ξυπνάνε, ετοιμάζονται, επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο και φεύγουν για το σχολείο, στο οποίο φτάνουν μέσα σε δέκα λεπτά το πολύ.

Είναι όμως και κάποιοι άλλοι μαθητές, με τσάντες και σακίδια στους ώμους. Παιδιά σε διάφορες γωνιές του πλανήτη τα οποία αγωνίζονται να φτάσουν στο σχολείο κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

 

Πρέπει να περάσουν παγωμένα ποτάμια, να διασχίσουν ζούγκλες, να αναρριχηθούν στα βράχια, να ισορροπήσουν σε ετοιμόρροπες γέφυρες, να τραβήξουν κουπί, ακόμα και να κολυμπήσουν. Θα κάνουν τα πάντα για να μάθουν γράμματα. Για να «ταΐσουν» το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή.

Στην Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, στην Κολομβία, τις Φιλιππίνες, την Σρι Λάνκα. Τα περισσότερα παιδιά σχηματίζουν μικρές ομάδες και με όπλο την αλληλεγγύη θα φτάσουν στην αίθουσα διδασκαλίας. Κάποιες φορές έχουν στο πλευρό τους κάποιους ενήλικες που τους δείχνουν το δρόμο και τα βοηθούν να περάσουν τα εμπόδια. Όχι πάντοτε όμως. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά τα παιδιά έμαθαν από νωρίς την ζωή…

 Δελχί, Ινδία

 Gulu, Κίνα

 Ινδία

 Kerala, Ινδία

 Lebak, Ινδονησία

 Μιανμάρ

 Pangururan, Ινδονησία

 Pili, Κίνα

 Riau, Ινδονησία

 Rio Negro River, Κολομβία

 Rizal Province, Ινδονησία

 Sichuan Province, Κίνα

 Σρι Λάνκα

 Sumatra, Ινδονησία

 Zanskar, Ινδονησία, Ιμαλάια


Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ