«Το 2015 δεν θα είναι εύκολο» [το είπε ο Αναστασιάδης]

Ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2015 δεν θα είναι εύκολο», αλλά «»θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για το καλύτερο αύριο», συμπλήρωσε.Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι «η συλλογική διαχείρισή του δεν μπορεί να είναι σχήμα κενό περιεχομένου, ούτε ένα περιστασιακό σύνθημα». Ήταν πάντοτε η πεποίθησή μου, ανέφερε, «πως για την αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων, αλλά και μεγάλων εθνικών τραγωδιών, όπως η οικονομική κρίση που διερχόμαστε, δεν είναι αρκετοί οι ώμοι, κανενός».

Απεύθυνε το μήνυμα πως είναι έτοιμος να ακούσει τις εισηγήσεις των πολιτικών κομμάτων. Από δικής του πλευράς, πρόσθεσε, είναι πρόθυμος να προχωρήσει και στον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, κάνοντας μια νέα αρχή σε μια κοινή πορεία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Θα ήθελα να τονίσω, ανέφερε, «πως η κυβέρνηση είναι ενάντια στη στασιμότητα και στο status quo και είμαστε αποφασισμένοι για έναν χωρίς εκβιασμούς διάλογο».

Είμαστε, υπογράμμισε, αποφασισμένοι για μια έντιμη ειρήνη που θα διασφαλίζει μέσα από τις παραμέτρους που έχουν συμφωνηθεί, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, για ένα ευρωπαϊκό κράτος που θα διασφαλίζει ειρηνική συμβίωση και προκοπή για όλους.

Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου, σημείωσε, «δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόσχημα για δημιουργία νέων τετελεσμένων εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ως κίνητρο για την επίτευξη -το συντομότερο δυνατό- μιας ειρηνικής λύσης που θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του λαού και της οικονομίας».

Απευθυνόμενος στους Τουρκοκύπριους, την Τουρκία αλλά και τη διεθνή κοινότητα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές πως οι Ελληνοκύπριοι είναι πανέτοιμοι για επανέναρξη του διαλόγου, αν και εφ’ όσον τερματιστούν οι όποιες πράξεις ή ενέργειες αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή αποτελούν άμεση ή έμμεση απειλή επιβολής της βούλησης του ισχυρού.


Σχετικα

Εντοπίστηκε δίχρονο αγοράκι να περπατά μόνο του το βράδυ σε πλατεία στην Πάφο

Το Buzzfeed κάνει αφιέρωμα στα 18 ελληνικά μαμαδίστικα πιάτα που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν

«Πέος και αιδοίο, όχι πουλάκι και μελισσούλα»

Παραδόθηκε η σημαία και η φωτογραφία του Ντενκτάς στον διευθυντή του σχολείου της Λύσης

Ο συγκλονιστικός πίνακας ενός φοιτητή για το δράμα των προσφύγων

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό θα μαζέψουν λίπασμα