«Λυπάμαι, εγώ δεν είμαι Charlie»

Article featured image
Article featured image

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, Ζαν- Μαρί Λεπέν, απέρριψε το σύνθημα που έχει ευρέως διαδοθεί από την Τετάρτη, μετά την επίθεση εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

 

Χαρακτηριστικά είπε «Σήμερα, λένε: "Όλοι μας είμαστε Charlie, εγώ είμαι Charlie ". Λυπάμαι όμως, εγώ δεν είμαι Charlie».

«Με έχει συγκινήσει ο θάνατος των 12 Γάλλων συμπατριωτών μας όμως, εγώ δεν πρόκειται να αγωνιστώ προκειμένου να υπερασπιστώ το πνεύμα της Charlie Hebdo που είναι ένα αναρχο-τροτσκιστικό πνεύμα και απόλυτα ανατρεπτικό με την πολιτική ηθική».

O ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος, του οποίου επικεφαλής σήμερα είναι κόρη του Μαρίν, επανέλαβε ότι η εφημερίδα Charlie Hebdo υπήρξε «εχθρός του Εθνικού Μετώπου καθώς ζητούσε τη διάλυσή του μέσω της συγκέντρωσης υπογραφών» πριν από λίγο καιρό.

Ο ίδιος καταδίκασε επιπλέον την πορεία προς τιμή των θυμάτων που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή στο Παρίσι, την οποία έχουν «ενορχηστρώσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

«Ο τρόπος με τον οποίο αυτό ενορχηστρώθηκε μου θυμίζει τις παρόμοιες διαδηλώσεις που είχαν οργανωθεί (στο παρελθόν) με τη συνέργεια των μέσων ενημέρωσης περιλαμβανομένων των μέσων που στηρίζουν τα δεξιά κόμματα» επισήμανε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ