Υπό το μηδέν το θερμόμετρο

Article featured image
Article featured image

Το θερμόμετρο στα ψηλότερα ορεινά, έδειξε μέχρι και μείον 12, το βράδυ της Παρασκευής, έτσι χαρακτηρίστηκε ως η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα.

 

Η θερμοκρασία έπεσε γύρω στους μείον 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στο 0 στα παράλια, ενώ παγετός επικράτησε στα ορεινά, ημιορεινά και σε αρκετές πεδινές περιοχές.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά, κυρίως από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 3 στα ψηλότερα ορεινά. Σε ορεινές περιοχές αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται αρχικά να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα παράλια και ελαφρά χιονόπτωση σε ορισμένες ορεινές περιοχές. Στις ορεινές περιοχές αναμένεται να επικρατεί παγετός. Αργότερα ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 2 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ