Σουνίτες Μουσουλμάνοι: «Προκλητικό το νέο τεύχος του Charlie»

Article featured image
Article featured image

Η δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ στο νέο τεύχος του Charlie θα αναζωπυρώσει το μίσος, υποστηρίζει το πανεπιστήμιο του Αλ- Αζχάρ στην Αίγυπτο, το οποίο αντιπροσωπεύει την ύπατη θεσμική αρχή του σουνιτικού Ισλάμ.



«Η δημοσίευση αυτών των σχεδίων θα ξυπνήσει το μίσος. Αυτό δεν εξυπηρετεί την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και δυσχεραίνει την ένταξη και ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στις ευρωπαϊκές και δυτικές κοινωνίες», αναφέρει η ανακοίνωση του Αλ- Αζχάρ.

Το Αλ Αζχάρ αν και αναφέρει ότι «καταδικάζει τη βία και απορρίπτει την τρομοκρατία», πιστεύει επίσης ότι η «πρόκληση δεν εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα των λαών».

Νωρίτερα, ένα ακόμη σουνιτικό θρησκευτικό ίδρυμα, το Νταρ αλ-νφτα, το σώμα που εκπροσωπεί το Ισλάμ στις αιγυπτιακές αρχές, «προειδοποίησε» ότι η νέα δημοσίευση των σκίτσων θεωρείται ως «αδικαιολόγητη πρόκληση για τα αισθήματα των 1,5 δισεκατομμυρίου Μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Το θέμα αυτό θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μίσους κατά της Γαλλίας και των δυτικών κοινωνιών και αυτό το περιοδικό δεν χρησιμοποιεί τη συνύπαρξη του πολιτιστικού διαλόγου που επιδιώκουν οι Μουσουλμάνοι» αναφέρει το σουνιτικό ίδρυμα.

Το Νταρ αλ-νφτα πάντως κάλεσε όλους τους Μουσουλμάνους να μη συμμετέχουν σε πράξεις βίας σεβόμενοι την ελευθερία της γνώμης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ