Γερμανία: δολοφονία πρόσφυγα εν μέσω αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων

Article featured image
Article featured image

Το πρώτο θύμα ισλαμοφοβίας μετά την επίθεση του Παρισιού φαίνεται να είναι ένας 20χρονος πρόσφυγας από την Ερυθραία, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Δρέσδη. Την ίδια νύχτα η αντιμεταναστευτική διαδήλωση των υποστηρικτών του κινήματος Pegida (Πατριώτες Ευρωπαίοι Κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης) συγκέντρωσε αριθμό-ρεκόρ 25.000 ατόμων. 



Το Pegida διαδηλώνει κάθε Δευτέρα, τις τελευταίες 12 εβδομάδες, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας αλλά η Δρέσδη αποτελεί το επίκεντρο των διαμαρτυριών, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες.  

Ο Χαλίντ Ιντρίς Μπαχράι έφυγε από το διαμέρισμά του το βράδυ της Δευτέρας, λέγοντας στους συγκατοίκους του ότι πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα, όπως αναφέρει ο Guardian. Δεν επέστρεψε όμως ποτέ και το πτώμα του βρέθηκε το επόμενο πρωί.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει αρχικά ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για εγκληματική πράξη, στη συνέχεια όμως ανέφεραν ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από επίθεση με μαχαίρι και ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για δολοφονία.  

Φίλοι του 20χρονου δήλωσαν στην εφημερίδα ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην πόλη, ιδιαίτερα μετά που κάποιος ζωγράφισε μία σβάστικα στην πόρτα του σπιτιού τους, το οποίο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τρεις μόλις ημέρες πριν τη δολοφονία, σημειώνει ο Guardian. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ