Λάρνακα: Η θάλασσα καταπίνει παραλίες

Article featured image
Article featured image

Στα Περβόλια της Λάρνακας δεν υπάρχει πλέον παραλία. Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, η διάβρωση είναι τόσο βαθιά που η θάλασσα έχει κυριολεκτικά καταπιεί τις ακτές από το Κάβο Κίτι μέχρι την εκβολή του ποταμού Διαρίζου.



Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Περβολιών Κλείτος Κωνσταντίνου, «σε ορισμένα σημεία η διάβρωση ξεπερνά τα πέντε μέτρα αμμουδιάς. Στη θέση της παραλίας έχει σχηματιστεί ένας γκρεμός και η θάλασσα έφτασε μέχρι τους φράχτες των σπιτιών, ενώ το έδαφος έχει υποχωρήσει κάτω από τις αυλές των εξοχικών κατοικιών και το τσιμεντένιο έδαφος αιωρείται».

Τα Περβόλια μαζί με την Πόλη Χρυσοχούς, έχουν χαρακτηριστεί από ειδικούς, ως οι πιο ευάλωτες παραλίες σε όλη την Κύπρο στη διάβρωση των ακτών. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Επιστήμονες έφτιαξαν από το μηδέν κύτταρο που μπορεί να αναπαραχθεί

Article featured image

Η καθημερινή κατανάλωση καφέ μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Article featured image

Ένα διαστημικό τηλεσκόπιο χάνει ύψος