Αμφίπολη: Σε γυναίκα περίπου 60 ετών φαίνεται πως ανήκει ο σκελετός

Από αργά το βράδυ κυκλοφορούν πληροφορίες πως ο σκελετός της Αμφίπολης ανήκει σε γυναίκα και πως η ηλικία της προσδιορίζεται να είναι γύρω στα 60 χρόνια.

 

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού, που θα γίνουν σήμερα ή αύριο θα δώσουν στοιχεία για βασικά χαρακτηριστικά του νεκρού καθώς θα συνεχιστούν για πολλούς μήνες ακόμα οι έρευνες του ανθρωπολογικού υλικού.

Η πληροφορία περί γυναίκας δημιούργησε αίσθηση χθες το βράδυ με πολλούς να στοιχηματίζουν και πάλι πως πρόκειται για την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια και να γίνουν εκτενείς και αναλυτικές μελέτες επί του οστεϊκού υλικού από πλήθος ειδικοτήτων για να γίνει γνωστό ίσως κάποια στιγμή το όνομα του νεκρού.

Είναι καθοριστικής σημασίας να γίνει η ραδιοχρονολόγηση για να διαπιστωθεί κατά το δυνατόν η χρονική περίοδος θανάτου, και βέβαια να καταλήξουν οι αρχαιολόγοι οριστικά και αμετάκλητα στη χρονολόγηση του μνημείου αφού ακόμα ακούγονται ενστάσεις και διαφωνίες σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις των ανασκαφέων.


Σχετικα

«Πότε μου δεν πίστευα πως θα χρειαζόμουν 40 λεπτά από Στρόβολο για κέντρο»

Η πλατεία Συντάγματος στη Λεμεσό, μόλις άνοιξε

Αυτοί οι δρόμοι θα είναι κλειστοί στη Λευκωσία το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Ένας Κύπριος δίνει σε Αμερικανούς να δοκιμάσουν ελληνικά σνακ

Πόσο εύκολο είναι τελικά να αλλάξεις τράπεζα;

Έγινε κι αυτό σε σχολείο στην Κύπρο