Λάθη των γαλλικών υπηρεσιών οδήγησαν στο μακελειό

Article featured image
Article featured image

Σε σωρεία λαθών και παραλείψεων υπέπεσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, γεγονός που οδήγησε στο μακελειό στο Παρίσι και το θάνατο 17 ανθρώπων.

 

Οπως μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο πηγές από το Παρίσι, οι γαλλικές αρχές θεώρησαν ότι ο ένας εκ των δραστών ο Cherif Kouachi είχε τερματίσει τις εγκληματικές του δραστηριότητες και δεν τον παρακολουθούσαν πλέον καθώς θεωρούσαν ότι ξεκίνησε λαθρεμπόριο προϊόντων και δεν αποτελούσε κίνδυνο. Ομως, αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπως διαφαίνεται, τα έσοδα από το παράνομο εμπόριο  είχαν χρησιμοποιηθεί για την αγορά όπλων.

 

Ενα άλλο λάθος  των γαλλικών αρχών ήταν η έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες και η καθυστέρηση στην μεταβίβαση πληροφοριών.

 

Αν και υπήρχε σήμα για έναν από τους αδελφούς Kouachi, ένεκα ενός ύποπτου τηλεφωνήματος που έκανε τον Φεβρουάριο του 2014, η πληροφορία αυτή έφθασε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας τέσσερις μήνες μετά και όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα δύο αδέλφια δεν παρακολουθούνταν.

 

Οι γαλλικές αρχές θεωρούν ότι τα δύο αδέλφια ταξίδεψαν στην Υεμένη το 2011 μέσω του Ομάν, παρά το ότι είχε κατασχεθεί το διαβατήριο ενός από αυτούς ένα χρόνο πριν. Ωστόσο, οι επιθεωρητές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα ονόματα των δύο δραστών στον κατάλογο επιβατών.

 

Επιπλέον, γενετικό υλικό ακόμη δύο ατόμων βρέθηκε στο όπλο και στο αυτοκίνητο του άλλου δράστη Amedy Coulibaly ο οποίος κρατούσε ομήρους σε υπεραγορά στο Παρίσι.  Εικάζεται ότι ο δράστης είχε συνεργούς οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

 


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ