Μπόκο Χαράμ: Αναλαμβάνει την ευθύνη για τη σφαγή 2.000 ανθρώπων

Article featured image
Article featured image

O Αμπουμπακάρ Σεκάου, είναι ένας άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και την Τρίτη ανέλαβε την επίθεση στην πόλη Μπάγκα της Νιγηρίας, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

 

Οι αντάρτες της οργάνωσης, κατέλαβαν στις αρχές του μήνα τη Μπάγκα και 15 χωριά περιμετρικά της πόλης, όπου κατέστρεψαν κτίρια και κατοικίες, ενώ πυροβολούσαν αδιάκριτα ανθρώπους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών αξιωματούχων ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 2.000, αν και ο στρατός έχει ανακοινώσει ότι δεν είναι περισσότεροι από 150.

Στο βίντεο, το οποίο είχε πολλές ομοιότητες με άλλα που έχει αποστείλει κατά καιρούς η οργάνωση, φαίνεται ένας άνδρας με μούσι που ισχυρίζεται ότι είναι ο Σεκάου, να μιλά στη γλώσσα χάουσα περιβαλλόμενος από ένοπλους αντάρτες με τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Ο στρατός της χώρας ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει τον αληθινό Σεκάου.

«Εμείς πραγματοποιήσαμε την επίθεση και αυτό αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου», δηλώνει ο άνδρας κατά τη διάρκεια του βιντεοσκοπημένου υλικού.

Αναφερόμενος στα όπλα που κατέσχεσαν οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Μπάγκα, ο άνδρας είπε ότι «είναι αρκετά για να εξολοθρευτεί ολόκληρη η Νιγηρία».

Ο άνδρας χλεύασε τους ηγέτες του Καμερούν, Πολ Μπιγιά, του Νίγηρα, Μαχαμαντού Ισούφου και του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί. Δήλωσε επίσης ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Τζόναθαν Γκούντλακ, αλλά ούτε και για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μουχαμάντου Μπουχάρι.

«Τζόναθαν θα έχεις μπλεξίματα. Ο Μπουχάρι νομίζεις ότι είναι πραγματικός μουσουλμάνος; Είναι απλά ένας άπιστος» δήλωσε ο «ηγέτης» της Μπόκο Χαράμ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ