Το κόκκινο κρασί υποκαθιστά το γυμναστήριο

Για γερή καρδιά και υγιή λειτουργία των οστών και των μυών πίνουμε κόκκινο κρασί.Έρευνα του Πανεπιστημίου της Alberta στον Καναδά έδειξε ότι η συχνή μα συνετή κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να αποδειχθεί πιο ωφέλιμη και από το γυμναστήριο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κόκκινο κρασί, τα καρύδια και τα σταφύλια περιέχουν ένα συστατικό, τη ρεσβερατρόλη, που βελτιώνει την καρδία, τους μυς και τη λειτουργία των οστών, όσα δηλαδή «φτιάχνει» και η σωματική άσκηση.

Μετά από δοκιμές σε ποντίκια, απεδείχθη πως η ρεσβερατρόλη είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και τώρα η ουσία θα δοκιμαστεί σε διαβητικούς. Αν τα αποτελέσματα αποδειχθούν θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί όσο και αν έκανε συστηματική και σκληρή γυμναστική.

Είναι άλλωστε γνωστό πως όταν καταναλώνεται με μέτρο, το κόκκινο κρασί έχει πολλά οφέλη, όπως το να αυξάνει τη μακροζωία, να μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη, τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου και του διαβήτη τύπου 2.

Να τονιστεί όμως πως συνετή κατανάλωση σημαίνει ένα ποτήρι και όχι ένα μπουκάλι την ημέρα!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ