Πάπας Φραγκίσκος: «Καθολικοί, μη γεννάτε σαν κουνέλια»

Article featured image
Article featured image

Οι Καθολικοί δεν χρειάζεται να γεννάνε «σαν κουνέλια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πάπας Φραγκίσκος, επιστρέφοντας τη Δευτέρα στη Ρώμη μετά από επίσκεψη του στις Φιλιππίνες.

«Ο Θεός μας προσφέρει μεθόδους για να είμαστε υπεύθυνοι. Κάποιοι πιστεύουν ότι - συγχωρέστε μου την έκφραση - για να είναι καλοί Καθολικοί πρέπει να είναι σαν τα κουνέλια. Όχι. Η γονεϊκή ιδιότητα σημαίνει να είσαι υπεύθυνος. Αυτό είναι ξεκάθαρο», σχολίασε ο Πάπας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μάλιστα σχολιάζοντας την περίπτωση μίας γυναίκας που ήταν έγκυος στο όγδοο παιδί της μετά από επτά καισαρικές τομές, έκανε λόγο για «ανευθυνότητα». «Προκαλεί τον Θεό. Θέλει να αφήσει πίσω της επτά ορφανά;», σχολίασε.

Την ίδια στιγμή επανέλαβε την αντίθεση της Εκκλησίας στη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι οικογενειακού προγραμματισμού τους οποίους επιτρέπει η Εκκλησία, όπως η αποχή από το σεξ κατά τη διάρκεια της γόνιμης περιόδου της γυναίκας.

 


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ