Πάπας Φραγκίσκος: «Καθολικοί, μη γεννάτε σαν κουνέλια»

Οι Καθολικοί δεν χρειάζεται να γεννάνε «σαν κουνέλια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πάπας Φραγκίσκος, επιστρέφοντας τη Δευτέρα στη Ρώμη μετά από επίσκεψη του στις Φιλιππίνες.

«Ο Θεός μας προσφέρει μεθόδους για να είμαστε υπεύθυνοι. Κάποιοι πιστεύουν ότι - συγχωρέστε μου την έκφραση - για να είναι καλοί Καθολικοί πρέπει να είναι σαν τα κουνέλια. Όχι. Η γονεϊκή ιδιότητα σημαίνει να είσαι υπεύθυνος. Αυτό είναι ξεκάθαρο», σχολίασε ο Πάπας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μάλιστα σχολιάζοντας την περίπτωση μίας γυναίκας που ήταν έγκυος στο όγδοο παιδί της μετά από επτά καισαρικές τομές, έκανε λόγο για «ανευθυνότητα». «Προκαλεί τον Θεό. Θέλει να αφήσει πίσω της επτά ορφανά;», σχολίασε.

Την ίδια στιγμή επανέλαβε την αντίθεση της Εκκλησίας στη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι οικογενειακού προγραμματισμού τους οποίους επιτρέπει η Εκκλησία, όπως η αποχή από το σεξ κατά τη διάρκεια της γόνιμης περιόδου της γυναίκας.

 


[ΠΗΓΗ]

Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen