Μαχαίρωνε γυναίκες επειδή ήταν παρθένος [17χρονος serial killer στις ΗΠΑ]

Το καλοκαίρι του 2014, σημειώθηκαν τρεις επιθέσεις με μαχαίρι σε διάστημα τριών ημερών στο Πόρτσμουθ του Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ. Θύματα των επιθέσεων ήταν τρεις γυναίκες οι οποίες όλες επέζησαν μια και ο δράστης δεν κατάφερε θανάσιμα χτυπήματα. Και οι τρεις γυναίκες ήταν άγνωστες μεταξύ τους, προέρχονταν από εντελώς διαφορετικούς κοινωνικούς κύκλους και είχαν αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους.Οι τρεις επιθέσεις ήταν αρκετά μυστηριώδεις, οι αρχές δεν μπορούσαν να κάνουν την σύνδεση και στην περιοχή είχε αρχίσει να επικρατεί πανικός για την εμφάνιση ενός serial killer.   Χθες, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση η οποία πλέον έχει φέρει τον δράστη ενώπιον δικαιοσύνης, ρίχνουν φως σε λεπτομέρειες που σοκάρουν. Δράστης των επιθέσεων είναι ο 17χρονος Ben Moynihan ο οποίος κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις δολοφονικές απόπειρες και εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί η ποινή που το δικαστήριο θα ορίσει.  

Ο έφηβος ο οποίος με ένα κουζινομάχαιρο επιτέθηκε σε μια 20χρονη, μια 45χρονη και μια 67χρονη, φαίνεται πως μισούσε τις γυναίκες και οι απόπειρες ήταν μια πράξη εκδίκησης για το γεγονός πως ήταν παρθένος. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν δύο επιστολές στις οποίες ο 17χρονος περιγράφει τα κίνητρά του και αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν στις πράξεις του.

Σε μια από αυτές αναφέρει πως θα συνέχιζε τις επιθέσεις ενώ σε κάποιο σημείο της επιστολής χλευάζει την αστυνομία που δεν τον έχει εντοπίσει και εκλιπαρεί να τον συλλάβουν πριν βρει το τέταρτο θύμα του. Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ειδικών που τον εξέτασαν ο νεαρός είχε ως πρότυπο συμπεριφοράς τους serial killers και είχε αναπτύξει θανάσιμα αισθήματα μισογυνισμού. 

Σύμφωνα με τον Independent, o νεαρός δράστης άφησε τις επιστολές σε οχήματα της αστυνομίας και οι ερευνητές τον εντόπισαν χάρη σε μια φωτογραφία με την οποία συνόδευε μια από αυτές. Στην δεύτερη αυτή επιστολή ο Moynihan ομολογούσε τις επιθέσεις και περιέγραφε τα συναισθήματα του για την συμπεριφορά των γυναικών.

«Αυτές οι γυναίκες θα πληρώσουν που είμαι 17 ετών και ακόμη παρθένος. Θύματα μου είναι οι γυναίκες γιατί μεγάλωσα πιστεύοντας πως είναι κατώτερες. Δεν είμαι κακό παιδί, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή». ανέφερε στο τέλος του χειρόγραφου.  

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε πως ο 17χρονος διατηρούσε προσωπικό ημερολόγιο στο οποίο περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τις επιθέσεις του και εξέφραζε ανοιχτά το μίσος του για τις γυναίκες. Το σημαντικότερο πειστήριο που παρουσιάστηκε ήταν ένα βίντεο που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του έφηβου.

Ο Moynihan ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορό του πάσχει από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος ακούγεται να λέει πως θέλει να σφάξει όλες τις γυναίκες και αναρωτιέται αν πρέπει να το κάνει κόβοντας τον λαιμό τους η καρφώνοντας τες στην καρδιά.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ