Περικοπές χιλιάδων θέσεων από eBay και American Express

Article featured image
Article featured image

Οι εταιρείες eBay και American Express, σύμφωνα με δημοσίευματα του αμερικανικού Τύπου, πήραν την απόφαση να περικόψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 

Την Τετάρτη,  η διαδικτυακή υπηρεσία αγοραπωλησιών eBay ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να περικόψει περίπου 2.400 θέσεις εργασίας ή το 7% του εργατικού της δυναμικού το τρέχον τρίμηνο, με σκοπό να απλουστεύσει την οργανωτική του δομή.

Στα 936 εκατομμύρια δολάρια, ήταν τα καθαρά έσοδα της εταιρείας κατά το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα 850 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος

Τα έσοδα ανήλθαν στα 4,92 δισεκατομμύρια δολάρια, στα οποία συνέβαλαν οι αυξημένες πωλήσεις κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών και της υπηρεσίας ασφαλών διαδικτυακών συναλλαγών PayPal.

Το eBay είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει το 2015 να διαχωρίσει από το ενεργητικό του τις δραστηριότητες του PayPal σε μια ξεχωριστή εισηγμένη εταιρεία.

Όσον αφορά στην American Express, το CNBC επικαλούμενο εκπρόσωπο της εταιρείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, μετέδωσε την Τετάρτη πωςν σχεδιάζει την περικοπή περισσότερων από 4.000 θέσεων εργασίας μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η διεθνής εταιρεία δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει όταν επικοινώνησε μαζί της το Reuters.

Τα κέρδη της American Express κατέγραψαν αύξηση 10,7% κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου καθώς οι πελάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ ξόδεψαν περισσότερα χρήματα χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές της κάρτες.

Η εταιρεία είχε υψηλότερα καθαρά κέρδη από τόκους.

Τα καθαρά έσοδά της ανήλθαν στο 1,45 δισ δολάρια--ή 1,39 δολάρια ανά μετοχή--το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 1,31 δισ δολάρια--ή 1,21 δολάρια ανά μετοχή που ήταν την περυσινή χρονιά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ