Βαριά η καμπάνα για τον δημοσιογράφο που είχε θεωρηθεί «άτυπος εκπρόσωπος» των Anonymous

Article featured image
Article featured image

Βαριά έπεσε η καμπάνα για τον Αμερικανό δημοσιογράφο που φέρεται ότι στήριζε την ομάδα κυβερνοπειρατών Anonymous, αφού την Πέμπτη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 63 μηνών από αμερικανικό δικαστήριο. Μάλιστα, είχε θεωρηθεί «άτυπος εκπρόσωπός» της.

 

Η δίκη του Μπάρετ Μπράουν, 33 ετών, ο οποίος συνελήφθη το 2012, είχε κινητοποιήσει τους υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως. Αρχικά ο δημοσιογράφος είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με τους Anonymous, όμως τελικά δήλωσε ένοχος για κατηγορίες ήσσονος σημασίας.

«Οι ΗΠΑ της αδικίας: ο Μπάρετ Μπράουν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 63 μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή» έγραψε στο Twitter η ομάδα υποστήριξης «Ελευθερώστε τον Μπάρετ Μπράουν», αφού έγινε γνωστή η ποινή του.

Ο δημοσιογράφος θα πρέπει επίσης να καταβάλει πρόστιμο ύψους 890.000 δολαρίων.

Σε βάρος του Μπράουν, ο οποίος συνεργαζόταν με το Vanity Fair και τη Huffington Post, είχε ασκηθεί δίωξη επειδή έδωσε στη δημοσιότητα συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιείχαν πληροφορίες οι οποίες είχαν κλαπεί από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Statfor Global Intelligence το 2011.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση «τον απειλούσε με κάθειρξη δεκάδων ετών επειδή αντέγραψε και επικόλλησε έναν σύνδεσμο που ήταν διαθέσιμος σε δημόσιο χώρο, τον οποίο μάλιστα δημοσιοποίησαν και άλλοι δημοσιογράφοι χωρίς να διωχθούν» ποινικά.

Ο Μπράουν και οι υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων και η μη κυβερνητική οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», ζητούσαν να του επιβληθεί ποινή ίση με το διάστημα που έχει ήδη περάσει στη φυλακή, δηλαδή 30 μήνες.


[Πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ