Πετάνε τα ναρκωτικά;

Article featured image
Article featured image

Θα μπορούσες να φανταστείς ένα ευρηματικό τρόπο με τον οποίο περνάνε τα ναρκωτικά από Μεξικό σε ΗΠΑ; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε μάλλον δεν θα έχεις ακούσει για τα drones.

Μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που μετέφερε φορτίο της ναρκωτικής ουσίας μεθαμφεταμίνης… «συνετρίβη» σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στη μεξικανική πλευρά της μεθορίου.

 



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών Αρχών της Tijuana, Jorge Morrua, το drone έπεσε σε σούπερ μάρκετ κοντά στο συνοριακό πέρασμα του  San Ysidro, στη γραμμή Μεξικού και Καλιφόρνια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, κολλημένα στο αεροσκάφος ήταν συνολικά έξι πακέτα με κάτι παραπάνω από δύο κιλά μεθαμφεταμίνης.

Η αστυνομία της Tijuana προσπαθεί να εντοπίσει τους χειριστές του τηλεκατευθυνόμενου drone, ενώ όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τα μικρά αεροσκάφη είναι ένας από τους ευρηματικούς τρόπους με τους οποίους τα ναρκωτικά περνούν αόρατα σύνορα.

Πέραν των συνηθισμένων τρόπων παράδοσης, έχουν χρησιμoποιηθεί ακόμα και υπόγειες σήραγγες ή καταπέλτες.

Τον περασμένο Απρίλιο, οι Αρχές της Νότιας Καρολίνας είχαν βρει ένα ακόμα drone έξω από τον φράκτη μιας φυλακής, το οποίο κουβαλούσε κινητά τηλέφωνα, μαριχουάνα και καπνό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ