Η επανάσταση αρχίζει από την Alpha Square [στις 7 Φεβρουαρίου]

Article featured image
Article featured image

H Alpha Square πρόκειται να ανεβάσει, σε οκτώ μόνο παραστάσεις στο Παλλάς και μια παράσταση στο Ριάλτο, το μυθιστόρημα «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ, ένα έργο που θεωρείται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του 19ου αιώνα.

Πρόκειται για ένα σταθμό στην παγκόσμια λογοτεχνία, το έργο του Ουγκώ αντιπαραθέτει τη δικαιοσύνη με τη δικαίωση, τον ηρωισμό με τη διαφθορά, την αγνότητα με την ανηθικότητα. Ο Συνεργατισμός παρουσιάζει το επικό αυτό έργο σε παραγωγή της Alpha Square, θεατρική διασκευή της Ανθής Ζαχαριάδου και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.

Οι δοκιμασίες του κατάδικου Ζαν Βαλζάν στο δρόμο της τιμιότητας, ο αγώνας του για την ευτυχία της θετής του κόρης, Κοζέτ, και η φοιτητική επανάσταση στο Παρίσι το 1832, όλα ζωντανεύουν στη σκηνή από επτά αγαπημένους ηθοποιούς: Αλέξανδρος Παρίσης, Νίκη Δραγούμη, Μάριος Κωνσταντίνου, Μαρίνα Αργυρίδου, Παναγιώτης Κυριάκου, Αντρέας Νικολαΐδης και Ανδρέας Αραούζος. Μαζί τους ο νεαρός Μάρκος Τελεβάντος, στο ρόλο του Γκαβρός, και η Φαίδρα Χατζητζιοβάννη στο ρόλο της μικρής Κοζέτ. Τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται η Μελίτα Κούτα, τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Ζαχαρίου και τους φωτισμούς σχεδιάζει η Καρολίνα Σπύρου.

«Η επανάσταση αρχίζει» λοιπόν το  Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 20.30! Οκτώ μόνο παραστάσεις θα δοθούν στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία (κάθε Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 18.00) και μία στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 20.30.

Εισιτήρια: €16 (€12 για συνταξιούχους και μαθητές), στο http://www.tickethour.com.cy/, σε όλα τα σημεία ACS courier και στις Υπεραγορές Αλφαμέγα. Για τη Λεμεσό, στο http://www.rialto.com.cy/ και στο ταμείο του θεάτρου, τηλ. 7777 7745.

Πληροφορίες: http://www.alphasquare.com.cy/, 77777040, www.facebook.com/alphasquare


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ