«Να τρώτε λιγότερο και να φοράτε ρώσικες κιλότες»

«Τρώτε λιγότερο, χρησιμοποιείτε παντζάρια αντί για κραγιόν, προτιμάτε τις ρωσικές βαμβακερές ρωσικές κιλότες από τα φίνα γαλλικά εσώρουχα και να θυμάστε ότι ο Θεός δοκιμάζει την πίστη σας».


Είναι ορισμένες από τις οδηγίες που δίνονται στους Ρώσους για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.


«Εάν δεν έχετε αρκετά χρήματα, θα πρέπει να θυμηθείτε ότι είμαστε Ρώσοι, επιζήσαμε του λιμού και του κρύου, οφείλουμε να σκεφτούμε την υγεία μας και να τρώμε λιγότερο».


Αυτή ήταν η συμβουλή του Ιλια Γκάφνερ, βουλευτού της περιοχής του Σβερντλόφσκ, στη Σιβηρία, προς μία ηλικιωμένη γυναίκα που της εξηγούσε ότι δεν μπορεί πλέον να αγοράσει ζάχαρη για τον ανάπηρο γιο της.

Στη Ρωσία, ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 11% το 2014 - 15% για τα τρόφιμα- και αναμένεται περαιτέρω αύξηση των τιμών τους επόμενους μήνες. Σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων (κρέας, ψάρια, ζάχαρη, λάχανα, τυρί, αυγά, ρύζι) καταγράφονται αυξήσεις 10% έως 50%, εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Αντιμέτωποι με αυτόν τον καλπάζοντα πληθωρισμό, πολλοί Ρώσοι αντέδρασαν βίαια στις δηλώσεις του βουλευτή, ο οποίος αναγκάθσηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.


[πηγη]

Σχετικα

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)