Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος

Πέθανε το Σάββατο το βράδυ στο νοσοκομείο Υγεία ο σημαντικός, διεθνής Ελληνας τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Ντέμης Ρούσσος ήταν 69 ετών και πέθανε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο Υγεία δίπλα στην συντετριμμένη κόρη του.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι από τον Νίκο Αλιάγα με ενημέρωση στα ελληνικά και στα γαλλικά.

Ο σπουδαίος Ντέμης Ρούσσος αντιμετώπιζε διάφοραρ προβλήματα υγείας.

Η είδηση δεν έγινε γνωστή νωρίτερα καθώς, λόγω των εκλογών, η οικογένεια αποφάσισε να μη γίνει γνωστό.



Διάβασε πιο κάτω τα δύο συγκινητικά tweets του Νίκου Αλιάγα:

 


 




Ποιος ήταν ο Ντέμης Ρούσσος

Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από γονείς Ελληνες, μάλιστα η μητέρα του ήταν η γνωστή καλλιτέχνης της εποχής με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.

Μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ο Ντέμης Ρούσσος συμμετέχει σε μουσικά συγκροτήματα χωρίς επιτυχία μέχρι το 1968 που με το συγκρότημα Aphrodite's Child, ως τραγουδιστής αλλά και μπασίστας γίνεται ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς διέθετε μια ιδιαίτερη χροιά φωνής που τον έκανε να ξεχωρίζει.

Το συγκρότημα μετά τη διεθνή του επιτυχία διαλύεται και ο τραγουδιστής συνεχίζει την καριέρα του μόνος πια κάνοντας σποραδικές ηχογραφήσεις.

 



Το 1970 μαζί με το έταιρο "παιδί της Αφροδίτης" Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφορούν το δίσκο "Sex Power", και το 1977 το "Magic", ενώ καλύτερη συνεργασία τους αποδείχθηκε το "Race to the End", μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar "Οι Δρόμοι της Φωτιάς", το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο "Tu Libertad"Το 1982 ο Ντέμης Ρούσσος συμμετείχε στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.

Η πρώτη σόλο δισκογραφική επιτυχία ήρθε με το "We Shall Dance" που τον καθιέρωσε ως κορυφαίο τραγουδιστή πανευρωπαϊκά, κάνοντας την καριέρα του να εκτοξευθεί τη δεκαετία του '70, καθώς συνεχίστηκε με πολλούς επιτυχημένους δίσκους.

Ειδικά το τραγούδι "Forever and ever" ανέβηκε στην κορυφή πολλών ευρωπαϊκών charts το 1973.

Το 1974 κυκλοφορεί το "White Sails", μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού "Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε" του Δήμου Μούτση, με τον οποίο και συνεργάστηκε στη συνέχεια.

Μεγάλες επιτυχίες αποτέλεσαν τα τραγούδια "My Friend the Wind", "My Reason", "Velvet Mornings", "Goodbye My Love, Goodbye", "Someday Somewhere" και "Lovely Lady of Arcadia", τα οποία επανακυκλοφόρησε αργότερα σε διάφορες άλλες γλώσσες, ενώ το LP με τίτλο "Demis" έγινε χρυσό στην Αμερική.

Το 1980 τραγούδησε ντουέτο μαζί με τη Florence Warner και με τον Dick Morrissey στο σαξόφωνο το "Lost in Love" των Air Supply, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

To 2010 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, δίνοντας μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει με ηχογραφήσεις και περιοδείες, κάνοντάς μας περήφανους που ένας Ελληνας μουσικός είναι τόσο αγαπητός και εκτός ημεδαπής.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ