Φοιτητές από Ελλάδα και Κύπρο μιλούν με Ισπανούς για την κρίση

Με τη βοήθεια μιας κοπέλας από την Κύπρο, της Άννας Έλληνα, ένα μικρό film crew από την Ισπανία επισκέπτεται τη Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα και μιλά με τους φοιτητές για τη νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη.


Article featured image
Article featured image

Αυτές τις μέρες έχουμε πολλούς λόγους να θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τους Έλληνες, σημειώνει για το πρότζεκτ «Neocracia» στο Facebook η ομάδα παραγωγής.

«Όχι βεβαίως όλους τους Έλληνες, μα μία πολύ σημαντική μερίδα από αυτούς: τους νεαρούς φοιτητές, το μέλλον δηλαδή της χώρας» προστίθεται.

Οι συνεντευξιαζόμενοι φοιτητές μιλούν για την προπαγανδιστική δυσφήμιση που τα τελευταία χρόνια υφίσταται ως χώρα η Ελλάδα, για την αποικιοκρατική αντίληψη της Κεντρικής Ευρώπης προς τον Νότο γενικά και για την αδυναμία των Βορειοευρωπαίων να αντιληφθούν τι σημαίνει η ανεργία στους νέους να πλησιάζει το 70%.

«Την ευθύνη δεν την έχουν οι λαοί αλλά το πολιτικό και οικονομικό σύστημα και οι πολιτικές που εφαρμόζονται από την Τρόικα» αναφέρει ο Κύπριος φοιτητής που προφανώς μιλά εκ μέρους της Κύπρου.

«Προσπαθούν να εκφοβίσουν τους λαούς, αφού όταν καταφέρεις να σοκάρεις μια κοινωνία τότε μπορείς να περάσεις ότι μέτρο θέλεις» συμπληρώνει.

Δείτε τα πέντε βίντεο:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ